voor de rechter

Temptation-verleidster krijgt taakstraf voor stelen van handtas

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Arno VisTemptation-verleidster krijgt taakstraf voor stelen van handtas
RTL

Yana Daems heeft in december 2016 een handtas gestolen in een Vlaamse kroeg. De Temptation Island-verleidster is door de rechtbank van Brugge veroordeeld tot een taakstraf van 50 uur voor het stelen van de handtas.

"Het spijt me echt"

Yana Daems was bijna twee jaar geleden op stap met een vriendin toen de rondborstige blondine op een kennis van vroeger stuitte. De kennis vertrok na het avondje stappen huiswaarts, waarna Yana alleen achterbleef. Toen de Temptation Island-ster naar huis wilde gaan, zag ze een zwarte handtas op de grond liggen en nam die mee naar buiten.

De bewakingsbeelden legden echter alles vast en dus moest Yana op het politiebureau komen.

Doen Michael en Naomi mee aan Temptation Island VIPS?
Lees ook

Doen Michael en Naomi mee aan Temptation Island VIPS?

Volgens de advocaat van Yana, Omar Souidi, had ze een goede reden om de handtas mee naar buiten te nemen. “Mijn cliënte dacht dat het de handtas was van haar vriendin. Die stond buiten op haar te wachten. Toen ze buiten vaststelde dat het de tas van de kennis was, besloot ze de tas uit te gieten en weg te gooien. Dat was allesbehalve sympathiek maar mijn cliënte had nog een eitje te pellen met die dame. Enkele jaren geleden plaatste zij namelijk een foto van mijn cliënte op de prostitutiewebsite Redlights.be. En dat was mijn cliënte niet vergeten. Maar een diefstal in de juridische zin van het woord was dit niet. Het bedrieglijk opzet ontbrak.” 

Yana betuigde dan ook spijt in de rechtbank. “Het was zeker niet oké van mij om dat te doen”, zei ze. “Ik had die tas gewoon terug naar binnen moeten brengen van zodra ik doorhad dat ze niet van mijn vriendin was. Het spijt me echt.”

Het mocht echter allemaal niet meer baten. Yana werd veroordeeld tot een taakstraf van 50 uur. De blondine kan nog beroep aantekenen tegen haar veroordeling.

Lees meer over
Temptation Island