keeping up with the hazes

André Hazes openhartig over breuk met zijn moeder

Door RTL Boulevard/ Wendy··Aangepast:
© ANPAndré Hazes openhartig over breuk met zijn moeder
RTL

Het lijkt wel het jaar van André Hazes. Hij staat in uitverkochte zalen, heeft zijn grote liefde Monique terug én geniet optimaal van zijn tweejarige zoontje. Toch gaat niet alles in zijn leven voor de wind en heeft André lange tijd geen contact met zijn moeder. In het blad van Wendy van Dijk doet de volkszanger een boekje open.

“Als ik weet dat ik mijn gelijk heb ga ik voor niemand buigen”

“Mijn moeder is ergens ook heel lief. Te lief zelfs", begint André het openhartige interview met Wendy. "Ze is hard geworden door Nederland, waarmee ik bedoel: de pers heeft rondom alles wat met mijn vader te maken had dusdanig gereageerd, dat mijn moeder een afweersysteem heeft ontwikkeld. Maar zo is ze helemaal niet."

De Leef-zanger kijkt dan ook terug op zijn kindertijd met warme gevoelens. “We hadden zo’n goede band, tot op het ziekelijke af.” Hun band is niet te breken, dat wordt maar weer eens bewezen als zijn vader komt te overlijden. Plotseling staat Rachel er alleen voor en moet ze twee kinderen opvoeden, wat ze volgens hem “fantastisch” gedaan heeft.

André Hazes haalt alles uit het leven in Walt Disney World
Lees ook

André Hazes haalt alles uit het leven in Walt Disney World

Toch heeft André drie jaar lang geen contact met zijn moeder. Hij is zelfs nog benaderd door Het Familiediner biecht hij op. “Het is nu prima tussen ons.” De verzoening bleef volgens hem zo lang op zich wachten, omdat zijn familie zo ontzettend koppig is. “Als ik weet dat ik mijn gelijk heb ga ik voor niemand buigen”, vertelt de zanger. “Het is echt doordat mijn vrouw mijn moeder heeft gebeld dat het weer goed is gekomen.” 

In het interview vertelt André ook uitgebreid hoe hij weer nader tot zijn moeder is gekomen: Rachel woonde destijds bij zijn tante in huis en als André spontaan langskomt voor zijn neefje ziet hij haar op de bank slapen. “Zij werd wakker en schrok zicht natuurlijk kapot”, legt hij uit. En toen was het hek van de dam. “Allebei huilen. Hebben we urenlang gepraat. Maar daarna moest ik het verwerken. Ik kon het niet ineens weer goedmaken.” Daarom pakt Monique de telefoon op en belt zijn moeder voor hem.

En dat is best bijzonder, want Monique was juist de reden van de breuk tussen André en zijn moeder. Inmiddels is het zand er over en hebben ze het nergens meer over. “Het is nu rustig, er is geen ruzie meer (….) mijn moeder weet dat ze altijd mag komen.”

Hele hele interview vind je vanaf vandaag in de Wendy.

Lees meer over
André Hazes jr.Rachel Hazes