donkere periode

Georgina Verbaan openhartig over depressies

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGeorgina Verbaan openhartig over depressies
RTL

Georgina Verbaan wordt al sinds haar jeugd geteisterd door depressies. Hoewel het lange tijd goed ging met de Klem-actrice, vertelt Georgina in een recente podcast van De Correspondent dat het vorig jaar toch weer even niet zo goed ging.

“Het afgelopen jaar was niet zo’n lekker jaar"

Georgina Verbaan belandt vorig jaar in een depressie door het overlijden van haar kat Dikkie. “Het afgelopen jaar was niet zo’n lekker jaar. Mijn kat stierf en er waren een aantal andere dingen. Ik werd eigenlijk gewoon weer depressief. Dat is vervelend en daar doe je niet zomaar iets aan, natuurlijk.”

Georgina Verbaan en Patrick Martens samen in Waar is De Mol?
Lees ook

Georgina Verbaan en Patrick Martens samen in Waar is De Mol?

De gitzwarte periode duurt ruim een jaar en heeft een grote impact op het leven van Georgina, zo vertelt ze in de podcast. "Het grootste gedeelte kon ik wel enigszins functioneren, maar ook een groot gedeelte niet. Het begint met je hoofd en daarna kan je lijf ook niets meer.”

Toch weet Georgina heel wat mooie rollen neer te zetten en schrijft ze ook iedere week een column voor het NRC. "Dat is niet makkelijk. Tegen de tijd dat het heel erg was, zat ik gelukkig een beetje tegen de zomerstop aan en had ik rust. Daarna ben ik er weer een beetje uit gekrabbeld.”

Hoewel het nu een stuk beter gaat met Georgina, is ze altijd huiverig voor een terugval. "Daar ben ik altijd bang voor, absoluut. Ik heb hier mijn hele leven al een handje van, maar als het goed is, is het goed... en nu is het goed. ‘Het is heel naar, maar als het dan weer over is, kun je je bijna niet meer voorstellen hoe erg het was."

Lees meer over
Georgina Verbaan