huil eens naar het vogeltje

Patty in tranen na behalen voorpagina in Het Perfecte Plaatje

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLPatty in tranen na behalen voorpagina in Het Perfecte Plaatje
RTL

Patty Brard ging er gisteravond met de winst vandoor in de eerste opdracht in Het Perfecte Plaatje en won daarmee dat haar foto op de voorpagina van Het Parool zou komen. Toen ze het nieuws hoorde, kon ze haar tranen niet bedwingen.

"Ik voel me hier af en toe zo'n schlemiel"

"Ik voel me hier af en toe zo'n schlemiel en ik ben hier zo blij mee", vertelde een geëmotioneerde Patty. "Wat stom kinderachtig, hè? Maar hij staat zo mooi onder dat Parool." De diva is ontzettend trots dat haar foto op de voorpagina staat gedrukt. "Ik ben zo gelukkig!"

 

Als Patty de krant dan eindelijk in haar handen heeft, kan ze haar ogen er maar niet van afhouden. "Ik ben zo trots"

Ophef over vertrek Ruben van der Meer uit Het Perfecte Plaatje
Lees ook

Ophef over vertrek Ruben van der Meer uit Het Perfecte Plaatje

De opdracht voor Patty was een journalistieke foto maken waarop het weelderige Amsterdam duidelijk in beeld werd gebracht. De amateur fotograaf koos ervoor om de steeds groter wordende kloof tussen rijk en arm in beeld te brengen door een dakloze in het Vondelpark te fotograferen.

De jury was meteen onder de indruk van het beeld. "Dat perspectief is fantastisch!", klonk het commentaar. Volgens jurylid William Rutten was het zelfs de eerste foto van die dag waarbij hij benieuwd was naar het nieuwsbericht dat eronder staat.

De foto van Patty kwam uiteindelijk in Het Parool boven een artikel met de titel: 'De veranderende stad: Blijft Amsterdam voor iedereen betaalbaar?'

© RTL/Patty Brard

Bekijk het fragment hier vanaf ongeveer 20:19.

Lees meer over
Patty Brard