Veronica Inside

René van der Gijp over twitteraars #SorryJohan: 'Ga werk zoeken'

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPRené van der Gijp over twitteraars #SorryJohan: 'Ga werk zoeken'
RTL

René van der Gijp is naar eigen zeggen de laatste die iets moet vinden van de opmerkingen van zijn Veronica Inside-collega Johan Derksen over homoseksuelen. "Hij heeft alle vrijheid heeft om te zeggen wat hij wil."

Van der Gijp heeft niks met de Twitter-actie #SorryJohan, die donderdag trending topic is. "Ik zit niet op Twitter of al die andere dingen. Iedereen die van alles vindt en roept op Twitter: ga gewoon werk zoeken of zo", zegt de voetbalanalist.

'Renate'

Van der Gijp kwam zelf eerder in opspraak toen hij begin dit jaar als 'Renate' met een blonde pruik op aan de Voetbal Inside-tafel verscheen. Dit als reactie op VTM-journalist Boudewijn van Spilbeeck, die bekendmaakte voortaan als vrouw verder te gaan.

Honderden homo's woedend op Johan Derksen na homo-uitspraken
Lees ook

Honderden homo's woedend op Johan Derksen na homo-uitspraken

De hashtag SorryJohan werd in het leven geroepen na uitspraken van Derksen in het voetbalprogramma Veronica Inside. "We moeten ophouden met doen alsof het zo verschrikkelijk moeilijk is om uit de kast te komen. Als je een beetje karakter hebt, kom je daar gewoon voor uit", zei Derksen.

Pesterijen en homofobie

In een reactie hierop vertellen homo's op Twitter hoe moeilijk het is om uit de kast te komen, over pesterijen en homofobie op straat en op hun sportclubs.

Ook minister Ingrid van Engelshoven doet mee aan de actie. "De moedige #SorryJohan-verhalen raken me diep", zei ze. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is binnen het kabinet verantwoordelijk voor het lhbti-emancipatiebeleid.

Lees meer over
Johan DerksenRene van der GijpNederland