update zaak

Ridouan Taghi ontkent betrokkenheid bij liquidaties

Door RTL Boulevard / Een Vandaag··Aangepast:
© PolitieRidouan Taghi ontkent betrokkenheid bij liquidaties
RTL

Ridouan Taghi gaat zich niet zomaar melden bij de politie, dat zegt zijn advocate Inez Weski tegen Een Vandaag. De meest gezochte crimineel van Nederland laat in een reactie weten dat hij weinig vertrouwen heeft in de politie en in een eerlijk proces.

"Rechteloos dus, terug naar het Wilde Westen"

"De verdediging ziet wat hier nu de afgelopen tijden gebeurt met grote zorg aan", begint zijn advocate. Daarnaast heeft ze grote zorgen wat betreft de enorme beloning die op het hoofd van haar cliënt rust. "Tot nu toe lijkt het alsof dit Openbaar Ministerie eerst cliënt afgebrand wenst te hebben zonder recht. Rechteloos dus, terug naar het Wilde Westen."

OM roept derde kroongetuige op
Lees ook

OM roept derde kroongetuige op

Ridouan Taghi zou achter meerdere liquidaties zitten en staat hoog op het lijstje van de politie. De gouden tip naar zijn verblijfplaats is dan inmiddels ook goed voor zo'n 100.000 euro. En dat is een recordbeloning, want nog nooit sprak het OM over zo'n groot  bedrag.

Volgens officier van justitie, Jirko Patist, heeft dat alles te maken met het feit dat het om een belangrijke zaak gaat. "Het gaat om liquidaties in de Nederlandse maatschappij die ongelooflijke impact hebben, waarvan we dus denken dat zij de opdrachtgevers zijn geweest," aldus de persofficier.