kijk uit je doppen

Netflix waarschuwt voor levensgevaarlijke Bird Box-challenge

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© NetflixNetflix waarschuwt voor levensgevaarlijke Bird Box-challenge
RTL

"Ik kan niet geloven dat ik dit moet zeggen, maar: verwond jezelf alsjeblieft niet met de Bird Box-challenge." Dat twittert Netflix nadat een challenge rond de populaire Netflix-film viral is gegaan.

"We hebben maar één wens voor 2019 en dat is dat jullie niet in een ziekenhuis belanden vanwege een meme"

De film Bird Box gaat over een onzichtbare entiteit die op aarde verschijnt en met oogcontact mensen tot zelfmoord dwingt. Het enige wat er voor hoofdpersoon Malorie (Sandra Bullock) op zit is om de weg naar veiligheid geblinddoekt te vinden. Wat Sandra Bullock kan, kan ik ook, lijkt men met #BirdBoxChallenge te denken. Op sociale media worden massaal filmpjes gedeeld met mensen die geblinddoekt rondlopen.

Op de filmpjes en foto's is te zien hoe mensen geblinddoekt op straat hun weg proberen te vinden, geblinddoekte kinderen over elkaar heen buitelen en geblinddoekt hun hond uitlaten.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Wil je zien: Bird Box is dé film waar iedereen het nu over heeft
Lees ook

Wil je zien: Bird Box is dé film waar iedereen het nu over heeft

De streamingdienst waarschuwt nu voor de gevaren van deze challenge. "We weten niet hoe dit is begonnen en we waarderen de liefde, maar we hebben maar één wens voor 2019 en dat is dat jullie niet in een ziekenhuis belanden vanwege een meme", zegt Netflix verder in de tweet.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

De film Bird Box is een doorslaand succes. Netflix liet weten dat de film in één week tijd al meer dan 45 miljoen keer was bekeken. Hiermee is het de best scorende film ooit op de streamingdienst.

Lees meer over
Netflix