tegenbeweging

3FM-dj Sander komt met universele liefdesverklaring

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP3FM-dj Sander komt met universele liefdesverklaring
RTL

Er is dit weekend en vandaag veel ophef over de Nashville-verklaring. Hierin wordt onder andere beschreven dat homoseksualiteit niet in het huwelijk verbonden mag worden en transseksualiteit te genezen is. 3FM-dj Sander Hoogendoorn is een tegenbeweging begonnen: een universele liefdesverklaring!

De Nashville-verklaring bestaat al langer, maar is sinds de vertaling naar het Nederlands groot in het nieuws. Daarnaast heeft ook SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij het document ondertekend, wat leidt tot veel ophef. 

3FM-dj Sander Hoogendoorn loopt Vierdaagse
Lees ook

3FM-dj Sander Hoogendoorn loopt Vierdaagse

Voor veel Nederlanders, en dus ook 3FM-dj Sander, is het document een stap terug in de tijd. Hij lanceerde daarom vanochtend zijn eigen universele liefdesverklaring. Zijn volledige ochtendshow stond in het teken van de liefde en vier uur lang mochten zijn luisteraars inbellen om een persoonlijke verklaring af te geven.

Een fragment uit Sanders show kun je hier terugkijken.

Het 'homohaatmanifest' bestaat uit in totaal veertien artikelen. Er is vooral veel ophef over het eerste artikel, waarin staat: "WIJ BEVESTIGEN dat God het huwelijk heeft bedoeld als een levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw, waarbinnen seksualiteit een plaats heeft en waaruit kinderen kunnen voortkomen."

Ook is er een artikel over transgenderisme. Daarover meldt het manifest: "WIJ BEVESTIGEN dat het zondig is om homoseksuele onreinheid of transgenderisme goed te keuren. Wie deze wel goedkeurt wijkt fundamenteel af van de standvastigheid die van christenen verwacht mag worden en van het getuigenis waartoe zij geroepen zijn."

Het Openbaar Ministerie onderzoekt inmiddels of de Nashville-verklaring strafbaar is.

Lees meer over
Sander Hoogendoorn3FM