thank u, next

Angela heeft nog altijd nare smaak aan 'ontslag' The Voice

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAngela heeft nog altijd nare smaak aan 'ontslag' The Voice
RTL

De afgelopen negen seizoenen hebben er al verschillende coaches de rode stoelen van The voice of Holland warm gehouden. Eén van hen is oude rot in het vak Angela Groothuizen. Helaas werd ze al snel door John de Mol ingeruild voor Trijntje Oosterhuis, iets wat Angela de mediagigant nog altijd kwalijk neemt.

"We kennen elkaar al veertig jaar man, je had me toch gewoon kunnen bellen?"

De zangeres was gedurende het eerste en tweede seizoen te zien in het razend populaire zangprogramma. Samen met Jeroen van der Boom, Nick & Simon, Roel van Velzen en Marco Borsato ging ze op zoek naar nieuw talent. Jammer genoeg duurde haar avontuur bij The Voice niet lang, want na twee jaar werd ze alweer aan de kant gezet en dat viel rauw op haar dak. 

Helemaal omdat het niet John zelf was die het slechte nieuws vertelde, maar Erland Galjaard die destijds programmadirecteur was bij RTL. Al merkte ze tijdens de opnames al wel aan John dat iets niet helemaal lekker zat. "Hij was een beetje afwezig, ik voelde wel wat", vertelde ze in gesprek met Nieuwe Revu.

Vandaag 8 jaar geleden: Ben Saunders wint The voice of Holland
Lees ook

Vandaag 8 jaar geleden: Ben Saunders wint The voice of Holland

Volgens Angela voelde het gesprek een beetje "alsof je verkering via de telefoon werd uitgemaakt", liet ze weten. "Naderhand heb ik tegen John gezegd: 'We kennen elkaar al veertig jaar man, je had me toch gewoon kunnen bellen?' Jammer."

Compleet afstand nemen van het Voice-nest deed ze niet. Zo was ze later nog als coach te zien bij The Voice Kids en The Voice Senior. 

Lees meer over
Angela Groothuizen