Steun betuigen

Angela Groothuizen reageert op transgender-relletje

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAngela Groothuizen reageert op transgender-relletje
RTL

Wie heeft nou wat en hoe bedoeld, en wat is er nu precies gebeurd rondom kandidaat Lisette Brillemans in Holland's Got Talent? Angela Groothuizen geeft duidelijkheid.

Bij Holland's Got Talent kwam kandidaat Lisette Brillemans onlangs voor de vijfde keer optreden. Toen de opvallende verschijning het podium opkwam, zorgde dit gelijk voor twee rode kruizen van Paul de Leeuw en Dan Karaty, waarop Angela aan Dan vroeg of hij de kandidaat kende. Helaas voor haar kwam dit nogal verkeerd over op de kijkers. 

Angela vroeg namelijk "do you know him?" aan Dan. Dit zorgde voor kritiek, omdat de presentatrice een transgender-vrouw bij een mannelijk voornaamwoord noemde. Althans, zo leek het. Bij blogger en transgender Emma Wagemans schoot dit in het verkeerde keelgat. Zij reageerde met een filmpje waarin ze de aanval opende op Angela. Vervolgens werd duidelijk dat Lisette Brillemans helemaal geen transgender is, maar altijd al vrouw is geweest. Emma heeft haar filmpje inmiddels verwijderd. 

Angela Groothuizen onder vuur na opmerking over Lisette in HGT
Lees ook

Angela Groothuizen onder vuur na opmerking over Lisette in HGT

Toch reageert Angela op de commotie, omdat zij het niet eens is met de kritiek. Haar verklaring is dat ze het slecht kon zien en niet wist wie er het podium opkwam. "Ik dacht dat het een verklede man was, want ik zit best wel ver van het podium en ik zie niet zo scherp, dus het was geen nare opmerking van mij. In elk geval niet zo bedoeld. Ik schrok er zelf ook van toen ik het terugzag, maar wij zien het filmpje vooraf niet en weten niet wie er op komt", verklaart de presentatrice op Instagram. 

Ook geeft de presentatrice aan dat bij haar thuis iedereen welkom is en dat er genoeg transgenders in haar omgeving zijn. "Alle Lhbt'ers en de de hele plus is bij mij altijd welkom." 

Kortom, de lucht is geklaard. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Angela Groothuizen