Toch niet

Koning Albert weigert DNA af te staan

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKoning Albert weigert DNA af te staan
RTL

De Belgische koning Albert weigert om DNA af te staan in de zaak van Delphine Boël. De vrouw had een rechtszaak tegen de koning aangespannen om op deze manier er achter te komen of hij haar biologische vader is. De rechtbank ging hier afgelopen oktober in mee. Koning Albert weigert dit nu en zal naar het Hof van Cassatie stappen om tegen de uitspraak in beroep te gaan.

Vorig jaar oktober oordeelde het Brusselse hof al dat Jacques Boël niet de wettelijke of biologische vader van Delphine is en gaf het bevel aan de koning om te onderzoeken of hij de vader is. Hij kreeg hiervoor destijds drie maanden te tijd voor en zou dit dus officieel voor 7 februari moeten doen, een deadline waar Delphine wel gehoor aan heeft gegeven. Het weigeren van een DNA-test kan door de rechter worden gezien als schuldbekentenis. 

Koning Albert verplicht tot DNA-Test
Lees ook

Koning Albert verplicht tot DNA-Test

Delphine Boël heeft in 2013 een vordering ingediend om zichzelf als dochter te laten erkennen door de koning. Het was pas mogelijk om dit in 2013 te doen omdat de koning in juli van dat jaar aftrad en geen immuniteit meer genoot. Volgens Delphine had haar moeder, Sybille een relatie met de vorst tussen 1966 en 1984. Hier zouden ook verschillende getuigen van zijn geweest. 

Lees meer over
Koning Albert II