Diamonds are a girl's best friend

Connie Witteman: 'Juwelenroof heeft mij tot in mijn ziel geraakt'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPConnie Witteman: 'Juwelenroof heeft mij tot in mijn ziel geraakt'
RTL

De rechter maakt vandaag een beslissing wat betreft de roof bij Connie Witteman afgelopen zomer. Hierbij zijn drie jongens verdacht, die ruim drie miljoen aan spullen zouden hebben gestolen van de zangeres.

"Geen woord is dan ook gelogen als ik u zeg dat de inbraak en de gevolgen daarvan mij tot in mijn ziel hebben geraakt"

Connie heeft inmiddels in een brief laten weten erg geschrokken te zijn van de roof en zich niet meer veilig in haar eigen huis te voelen. Ze kon zelf niet aanwezig zijn bij de zitting, omdat er turbulente tijden thuis zijn. Connie laat het volgende weten: "Geen woord is dan ook gelogen als ik u zeg dat de inbraak en de gevolgen daarvan mij tot in mijn ziel hebben geraakt. Het is moeilijk in woorden uit te leggen waar de pijn zit en het voor u invoelbaar te maken. Het is cliché, ik weet het, maar het is zo waar; je weet pas hoe indringend en fnuikend het is als het je overkomt." 

Connie Witteman eist extra geld van inbrekers
Lees ook

Connie Witteman eist extra geld van inbrekers

Een deel van de gestolen juwelen kreeg ze van haar overleden ex-man Hans Breukhoven. "Ook het gemis van dierbare juwelen, die mij herinneren aan mijn wijlen ex-echtgenoot Hans Breukhoven en aan de mooie en speciale momenten waarvoor de juwelen zijn aangeschaft, zoals de adoptie van de kinderen." Het is voornamelijk de emotionele schade die haar pijn doet. "Ik heb nog een lange weg te gaan, kan ik u zeggen, maar ook uit dit dal zal ik komen."

Horloges, parels, juwelen, ringen en contanten zijn onder andere gestolen uit het huis van Connie Witteman afgelopen juli. De zangeres, die bekend werd in de jaren 80 onder de artiestennaam Vanessa, geeft aan dat de totale gestolen waarde rond de drie miljoen zou liggen. Mochten de verdachten de spullen die terug willen geven, dan eist Connie een vergoeding van 1,3 miljoen euro. 

De zaak is vandaag voor de rechter gekomen en er is uitspraak gedaan over de toekomst van de verdachten. Ilias L. krijgt 27 maanden gevangenisstraf, Tarik A. 18 maanden en zijn broer Yasin A. 12 maanden. Ook is bekendgemaakt dat Connie iets meer dan 320 duizend euro krijgt. 

Lees meer over
Connie Witteman