still watching you

Makers Big Brother hinten op terugkeer van het programma

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMakers Big Brother hinten op terugkeer van het programma
RTL

Het zou zomaar kunnen dat we binnenkort weer kunnen genieten van Big Brother. Er wordt namelijk gepraat over een terugkeer van de moeder van alle realityshows. Dat laat de CEO van EndemolShine Boudewijn Beusmans weten aan het NRC.

"Het format hoeft ook niet uitsluitend op één zender"

Volgens de televisiebaas is Big Brother relevanter dan ooit. "Het blijft een interessante vraag wat er gebeurt als je mensen met elkaar in één huis zet. Big Brother biedt de kans om relevante maatschappelijke thema’s aan te kaarten", vertelt hij in het NRC.

POLL: Welke grote studioshow verdient een comeback?
Lees ook

POLL: Welke grote studioshow verdient een comeback?

Er zijn nu met verschillende partijen gesprekken gaande over een comeback. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar televisie, maar ook online. "Het format hoeft ook niet uitsluitend op één zender. Je kunt ook denken aan meerdere platformen waarbij sommige content exclusief is voor een bepaald platform."

Big Brother was voor het eerst te zien in 1999 en werd een enorme hype. Uiteindelijk werden er zes Nederlandse seizoenen gemaakt. Niet alleen in Nederland werd het programma een succes, ook in het buitenland raakte het publiek verslingerd aan de realityshow. Inmiddels is Big Brother in maar liefst 62 landen op de buis verschenen.

Lees meer over
Endemol