Op de stapel

Twee nieuwe vrouwen beschuldigen R. Kelly van misbruik

Door RTL Boulevard/ANP··Aangepast:
© ANPTwee nieuwe vrouwen beschuldigen R. Kelly van misbruik
RTL

De beschuldigingen tegen R. Kelly stapelen zich op: nog twee vrouwen hebben de zanger beschuldigd van ontoelaatbaar gedrag. Dat maakten zij donderdag bekend tijdens een persconferentie in New York. Ze zouden bereid zijn onder ede te getuigen.

Het incident met de twee vrouwen, nu 40 en 39 maar destijds slechts 16 en 15, vond plaats na een concert in 1995. De beveiliging van Kelly plukte het tweetal uit het publiek en nodigde hen uit op het podium. Daarna gingen ze naar de afterparty, waar R. Kelly ze naar verluidt cocaïne, wiet en alcohol aanbood.

'R. Kelly naar verwachting snel achter tralies'
Lees ook

'R. Kelly naar verwachting snel achter tralies'

Daar hield het niet op: de twee vrouwen zeggen dat ze meegingen naar de hotelkamer van de zanger. Kelly zou de kamer zijn binnengekomen met zijn genitaliën uit zijn broek. Een van de vrouwen had vervolgens seks met de zanger, de ander verstopte zich in de badkamer.

R. Kelly ligt al jaren onder vuur vanwege het vermeende misbruik van vrouwen en minderjarige meisjes. Vorige maand laaide de storm weer op vanwege het verschijnen van de documentaire Surviving R. Kelly, waarin verschillende vrouwen hem beschuldigen.

Lees meer over
R. Kelly