Don't speak

Ellen Page durfde niet te zeggen dat ze op vrouwen valt

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Getty ImagesEllen Page durfde niet te zeggen dat ze op vrouwen valt
RTL

Het is al een behoorlijke tijd bekend dat Ellen Page op vrouwen valt. De actrice is zelfs getrouwd met een vrouw. Maar ze werd lang gedwongen te verzwijgen dat ze lesbisch is.

"Ik laat me nooit meet door iemand opdragen iets te doen waarbij ik me niet goed voel"

Ellen trouwde in 2018 met Emma Porter, maar mocht eerst niet vertellen dat ze op vrouwen valt. In een interview met het tijdschrift PorterEdit legt ze uit waarom. "Collega's in de industrie zeiden dat mensen niet mochten weten dat ik lesbisch ben." 

Actrice Ellen Page getrouwd met vriendin
Lees ook

Actrice Ellen Page getrouwd met vriendin

"Ik werd onder druk gezet en zelfs vaak gedwongen om jurken en hakken te dragen bij evenementen en fotoshoots. Alsof lesbiennes nooit jurken of hakken dragen", vertelt Ellen over haar ervaring. "Maar ik laat me nooit meet door iemand opdragen iets te doen waarbij ik me niet goed voel."

De actrice is inmiddels 32, maar vertelde pas op haar 26e dat ze op vrouwen valt. "Ik weet nog dat ik begin twintig was en dat ik oprecht geloofde nooit uit de kast te kunnen komen", legt ze uit. Inmiddels staat Hollywood er anders tegenover. "Het gaat nog steeds niet snel genoeg, maar het wordt beter." 

Over haar huwelijk met Emma is ze nu ook een stuk opener. "Wanneer ik de hond uitlaat, ga ik weleens in gesprek met voorbijgangers. Uiteindelijk vertel ik dan gewoon over mijn vrouw en laat ik foto's van ons zien." Ellen is nu ook te zien in de Netflix-serie Umbrella Academy.