I'm a survivor

Snowboardster Bibian Mentel geopereerd aan tumor

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Facebook-account Edwin SpeeSnowboardster Bibian Mentel geopereerd aan tumor
RTL

Bibian Mentels echtgenote Edwin Spee deelt een emotioneel bericht op Facebook. "Daar gaat ze weer", zet hij bij het bericht. Er werd een tumor in haar rug gevonden, maar die wordt nu verwijderd.

"Daar gaat ze weer"

Uit het Facebook-bericht blijkt dat Bibian een tumor tussen haar wervels heeft. De snowboardster had wat last van haar onderrug, dus lieten ze "voor de zekerheid" een scan maken. Helaas was het slecht nieuws. Het stel was toen in Canada en wilde de piste op, maar dit was te risicovol. "Een tumor onder in haar rug had de wervel al zo verzwakt dat hij kon breken", legt Edwin uit. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Man Bibian Mentel eert haar met lieve woorden
Lees ook

Man Bibian Mentel eert haar met lieve woorden

De operatie duurt maar liefst vier uur en brengt veel risico's met zich mee. Bibian was kort geleden al een soortgelijke operatie gehad aan haar nek. "Hopelijk gaat alles net zo goed als in haar nek", vertelt Edwin. "Vreemd, als ik er aan denk dat we nog maar 14 maanden geleden ook hier waren en hoeveel we daarna alweer hebben meegemaakt, dus ook hier zal ze goed uitkomen om weer zo snel mogelijk te genieten van het leven!"

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Het is niet de eerste keer dat echtgenoot Edwin zich uitspreekt over de toestand van zijn vrouw. Al eerder deed hij een ode aan zijn sterke vrouw. Bij Bibian werd in 2001 haar onderbeen geamputeerd vanwege botkanker. Sindsdien is er steeds opnieuw kanker in haar lichaam gevonden. Vorig jaar kreeg ze voor de tiende keer de diagnose. Hiervoor slikt ze nu zware medicijnen.

Lees meer over
Bibian MentelKankerZiektes en aandoeningenOperatieSnowboarden