love is in the air

Het onstuimige liefdesleven van Thierry Baudet

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHet onstuimige liefdesleven van Thierry Baudet
RTL

Lang gaat Thierry Baudet door het leven als de meest begeerde vrijgezel die zetelt op het rode pluche van de Tweede Kamer. De charismatische frontman van Forum voor Democratie heeft zich echter laten schaken door een knappe fotografe uit Hengelo. Weet zij de flamboyante rechtsfilosoof te temmen?

“Als íémand een vrouw hoog heeft zitten, ben ik het"

Als Thierry Baudet in september op Instagram bekendmaakt zich te hebben verloofd met de knappe Hengelose Davide Heijmans, spat menig droom uiteen. Het liefdesleven van de 36-jarige leider van 'Forum' was tot dan toe een groot mysterie. Bovendien heeft hij de reputatie van verstokte vrouwenhater na een paar omstreden uitspraken. Daar neemt zijn huidige vriendin duidelijk geen aanstoot aan.

Freek de Jonge miste Thierry Baudet op Boekenbal
Lees ook

Freek de Jonge miste Thierry Baudet op Boekenbal

Niet te serieus

De knappe 22-jarige fotografe en haar sexy politicus zien er op het kiekje dat Baudet deelt zielsgelukkig uit. De twee zijn ogenschijnlijk klaar voor een lange toekomst samen: “Na bijna twee jaar om elkaar heen te hebben gedraaid heeft de liefde tussen Davide en mij de afgelopen maanden vleugels gekregen. We zijn verliefd. En verloofd.”

Weekblad Story weet te melden dat de twee elkaar hebben leren kennen op een bijeenkomst van de Universiteit van Amsterdam. Hij was daar spreker, zij zat in het publiek. Volgens een vriendin wees Davide hem eerst af. Baudet hield vol en nu is ze dan de zijne. Toch moeten we die 'verloving' volgens deze vriendin niet al te serieus nemen. Dat is volgens haar slechts om de liefdesverklaring meer cachet mee te geven. "Daar hoeft geen huwelijk bij te horen."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Vrouwonvriendelijk

Thierry en de vrouwen, het lijkt lange tijd geen gelukkige combi. Hij laat zich nogal eens laatdunkend uit over de andere sekse, al lijkt dat meer provocatie dan werkelijke overtuiging. In een artikel uit 2014 van zijn hand in The Post Online haalt Baudet de Zwitserse verleidingsgoeroe Julien Blanc aan, die zo'n beetje aanranding promoot als het om versiertrucs gaat. "Geen diersoort zo wreed als de jonge vrouw." In een interview met Volkskrant Magazine eind 2017 poogt Baudet zijn besmeurde blazoen schoon te deppen. Hij vindt zichzelf helemaal geen vrouwenhater. "Een vrouw geeft in het verleidingsspel ook een beetje weerstand, dat hoort bij de paringsdans. Ergens vind ik het verbijsterend, dat ik het moet uitleggen. Dat een vrouw niet meteen met een man naar bed gaat, maar eerst een keer nee zegt. Dat mensen dan denken aan dwang of intimidatie zegt iets over die mensen. Ik heb er werkelijk geen seconde bij stilgestaan."

In een interview met Story begin 2018 gaat Baudet nog een stapje verder, hij noemt zichzelf 'een groot romanticus'. "De media proberen mij er telkens van te beschuldigen dat ik vrouwen alleen maar zie als onderdanige, ambitieloze, seksuele wezens. Neem van mij aan dat als er íémand is die een vrouw hoog heeft zitten, ik het ben."

Iraanse schone

In het interview met Volkskrant Magazine licht hij trouwens voor het eerst een tipje van de sluier op rond zijn mistige liefdesleven. Hij zegt op dat moment tot over zijn oren verliefd te zijn op een Iraanse schone, kind van asielzoekers, gevlucht voor de religieuze fanatici van hun land. "Ik heb ongelooflijk veel respect voor haar. Als ik haar hoor over haar leven en de strijd van haar ouders om iets op te bouwen. Opgeklommen vanuit een taalachterstand, studeren. Dat soort mensen moeten we hebben." Toch stapt hij een maand later met een vriend op het vliegtuig voor een vakantie naar Thailand in plaats van met de vrouw die zijn hart sneller doet kloppen. Hij is überhaupt nog nooit met haar in het openbaar gezien. Ook zij blijkt uiteindelijk niet de ware.

Bouillontrekkende huisman

De prinses op het witte paard galoppeert nog wel eens aan Baudet voorbij. In een interview met Privé in september 2017 zegt hij de afgelopen jaren wel relaties te hebben gehad, maar dat hij te veel bezig is met zijn werk om echt te investeren in vaste verkering. Wel mijmert hij over het toekomstbeeld van een gelukkig gezin, waarbij hij een rol voor zichzelf ziet weggelegd van bouillontrekkende huisman en fulltime schrijver, thuis braaf wachtend op zijn werkende vrouw.

In journaliste Bo van Houwelingen lijkt Thierry Baudet aanvankelijk die ideale partner te hebben gevonden, hij heeft niet voor niets zijn eerste roman Voorwaardelijke Liefde aan haar opgedragen. Toch ontstaat er een kink in de kabel. Het is opvallend genoeg Van Houwelingen die hem in 2014 na zijn omstreden vrouwen-moeten-overrompeld-worden-artikel openlijk neersabelt met een tegenschrift. Alleen een vrieskist is koeler dan het vacuüm van haar pennendrift, waarmee het laatste restje warmte tussen de twee voormalige geliefden door het openstaande klapraampje naar buiten drijft.

Maar het liefdesgeluk lacht hem dus weer toe, met de knappe Davide aan zijn zijde. Wat rest is wachten tot de bouillonblokjes in de aanbieding zijn.

Lees meer over
Thierry Baudet