Entertainment

Man die schrijver Özcan Akyol stalkte weer op vrije voeten

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© ANPMan die schrijver Özcan Akyol stalkte weer op vrije voeten
RTL

De 31-jarige man die vier dagen heeft vastgezeten vanwege het stalken van schrijver, columnist en programmamaker Özcan Akyol is weer vrij. De Amersfoorter zou ook andere BN'ers hebben lastiggevallen.

Akyol krijgt zo vaak dreigtweets, dat hij er eigenlijk niet eens meer aandacht aan besteedt, zegt de schrijver in het AD. Maar de berichten van deze man ging verder. Twee maanden langs stuurde hij dagelijks Facebookberichten in de trant van: 'ik kom je opzoeken'. Ook begon hij over zijn kinderen.

"Wat ik in zijn ogen verkeerd deed, weet ik nog steeds niet, zeg de schrijver. "Het leek erop dat hij er moeite mee had dat ik besta. Soms vraag ik me af waarom ik dit werk nog doe. Maar ik vind dit leuk en waardevol. Als ik stop hebben zij gewonnen."

Kritisch over islam

Normaal gesproken wordt iemand die verdacht wordt van stalking niet direct opgepakt en in de cel gezet. Het is onduidelijk waarom dit nu wel is gebeurd.

Volgens Akyol vormden zijn columns in het AD de aanleiding voor de bedreigingen. De schrijver laat zich geregeld kritisch uit over de islam en sprak zich eerder negatief uit over het nationalisme van de Turkse president Erdogan. De stalker was het volgens 'Eus' niet eens met zijn standpunten. "Uit zijn berichten maak ik op dat het gaat om iemand uit conservatief-islamitische hoek", zegt hij in de Volkskrant.

Politie

De politie denkt dat de Amersfoorter door zijn aanhouding zal stoppen met de stalking.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Özcan AkyolStalkingSchrijvenNederlandDeventerAmersfoort