mikaipower

Nikkie de Jager haalt €44.000 op voor overleden broertje

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Instagram @lindahakeboomNikkie de Jager haalt €44.000 op voor overleden broertje
RTL

Nikkie de Jager, ook wel bekend als NikkieTutorials, maakte begin dit jaar in RTL Boulevard bekend mee te doen aan de Alpe d'Huez. Inmiddels heeft haar team al 44.000 euro opgehaald, zo laat goede vriendin Linda Hakeboom weten via Instagram.

"Iedereen die ons team steunt, onwijs bedankt"

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

"Wauw jongens 24.000 euro opgehaald, zo bijzonder!", schrijft Linda bij een foto waar ze een dikke cheque omhoog houdt. "In totaal komen we al op bijna 44.000 euro, zo te gek", laat ze meer dan trots weten. "Iedereen die ons team steunt, onwijs bedankt."

Er is dus al een flink bedrag opgehaald, maar Linda blijft nog even doorgaan. Want voor onderzoek naar kanker is ontzettend veel geld nodig. Zelf helpen? Via deze link kun je nog altijd doneren.

Beautygoeroe NikkieTutorials ontmoet Rihanna
Lees ook

Beautygoeroe NikkieTutorials ontmoet Rihanna

Linda loopt de steile berg niet alleen, dat doet ze samen met goede vriendin Nikkie de Jager. Nikkie wil de Alpe D'HuZes beklimmen omdat 2018 een enorme emotionele achtbaan voor haar is geweest. Afgelopen jaar overleed haar stiefbroertje Mikai aan de gevolgen van kanker. Dat heeft haar zo geïnspireerd dat ze nu iets terug wil doen. "In die tweeënhalf jaar heeft hij nooit geklaagd, gezegd dat hij pijn had of opgegeven. Mikai was sterk, moedig en had het vermogen om iedereen om hem heen op hun gemak te stellen. Zelfs op de meest donkere momenten kon hij ons aan het lachen maken", vertelde ze eerder in RTL Boulevard. 

Mikai had een zeldzame, agressieve vorm van kanker. Nikkie hoopt op deze manier meer geld op te halen wat nodig is voor kankeronderzoek. "Geld inzamelen voor onderzoek is van vitaal belang om te overleven. Vriendje, ik mis je zo ongelooflijk veel. Je hebt me zo trots gemaakt. Nu is het tijd voor je grote zus om jou trots te maken."

Tijdens de Alpe d'HuZes beklimmen zo'n 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Alpe d'Huez. Vorig jaar bracht de actie bijna 12 miljoen euro op. Nikkies stiefvader, broer en stiefbroertje en haar vriend gaan fietsend naar de top.

Lees meer over
Nikkie de Jager