fight back

John de Mol opent aanval op Facebook

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANPJohn de Mol opent aanval op Facebook
RTL

De naam van John de Mol wordt regelmatig misbruikt in nepadvertenties. Hij vertelde al eerder dat hij er geen toestemming voor verleend had. Vanmiddag heeft de woordvoerder van John de Mol aan RTL Boulevard laten weten dat hij Facebook sommeert.

"John de Mol vindt langer uitstel van maatregelen door Facebook onacceptabel"

Een woordvoerder laat weten: "Facebook en Instagram staan vol met nep advertenties voor bitcoins met gebruik van de naam en beeltenis van mensen die hiervoor geen toestemming hebben gegeven. De advertenties zijn misleidend en mensen kunnen geld kwijtraken door op deze advertenties in te gaan. Dit is uiterst kwalijk.”

John de Mol vindt Angela de Jong 'een leuk mens'
Lees ook

John de Mol vindt Angela de Jong 'een leuk mens'

“Partijen die de plaatsing van dit soort advertenties toelaten verdienen aan de misleiding van de consument met misbruik van de naam en beeltenis van anderen. Aan Facebook is herhaaldelijk gevraagd de nep-advertenties met de naam en beeltenis van John de Mol te verwijderen en ervoor te zorgen dat nieuwe advertenties niet worden geplaatst. Facebook heeft hiervoor de mogelijkheden, maar heeft nog niet de benodigde maatregelen ondernomen. John de Mol vindt langer uitstel van maatregelen door Facebook onacceptabel en heeft Facebook daartoe inmiddels gesommeerd.”

Ook BN'ers als Matthijs van Nieuwkerk, Eva Jinek, Herman den Blijker, Ruud Feltkamp en Waylon lijken het financiële geluk gevonden te hebben door een handige bitcoin app. Maar niets is minder waar, het is een grote scam, zo weet Kees van der Spek. Kijk de uitzending van Kees van der Spek erover hier terug.

 

Lees meer over
John de Mol