dat is toch je moedertje

Gerard Joling zet moeder Janny in het zonnetje

Door RTL Boulevard/Libelle··Aangepast:
© ANPGerard Joling zet moeder Janny in het zonnetje
RTL

Gerard Joling en zijn 89-jarige moeder Janny zijn nog altijd onafscheidelijk. Janny is dan ook apetrots op haar zoon, zo vertelt ze in de nieuwe Libelle.

"Ze is een prachtmens”

Heel dol is ze niet op interviews geven, maar met haar zoon aan haar zijde maakt ze voor Libelle graag een uitzondering. Gerard heeft naar eigen zeggen een heerlijke jeugd gehad. “Mijn vader was offset drukker, mijn moeder werkte in een damesmodezaak. ‘s Middags na school zat ze altijd voor ons klaar met thee en een chocolaatje”, vertelt de flamboyante zanger. Het geld dat zijn moeder verdiende ging altijd naar de kinderen. Gerard: “Pas later besefte ik hoe bijzonder dat is.”

Zijn liefste moedertje heeft het altijd met liefde gedaan en barst nog altijd bijna uit elkaar van trots. Iets minder vindt ze het als Gerard op tv een wind of boer laat. “Daar houd ik inderdaad niet zo van, zo heb ik je niet opgevoed (…) Ik lig er niet wakker van, maar denk dan: moet dat nou? Ik zeg er wel wat van.”

Gerard Joling sluit programma met Gordon niet uit
Lees ook

Gerard Joling sluit programma met Gordon niet uit

Gerards moeder, die inmiddels bijna de 90 jaar aantikt, is nog altijd heel actief. “Ze bridget, wandelt, heeft een hecht vriendinnenclubje en gaat elke week naar de kapsalon. Als de bladen weer eens iets over mij schrijven, wordt zij erop aangesproken.” Soms op een onaardige manier, maar zijn moeder kan wel wat hebben. “Als mensen vragen naar Gerard, vertel ik ook hoe het met mijn andere kinderen gaat. Ik heb nog een zoon en een dochter van wie ik net zo veel hou. Willem en Gerdi staan helemaal niet graag in de belangstelling. Gelukkig maar, eentje is genoeg", aldus Janny.

Ondanks alle belangstelling heeft Gerard nog altijd geen vent aan de hak geslagen. “Ik zou het heel leuk vinden als hij een keer een fijne vent tegenkomt, maar hij zegt dat hij daar te druk voor is. Hij is nooit thuis”, verklaart moeder Janny. Gerard antwoordt: “Met Wino ben ik twaalf, dertien jaar samen geweest. Verder heb ik nooit lange relaties gehad. Ik raak snel op iemand uitgekeken, geloof ik. En ik mis het ook niet, ik heb een heerlijk leven.”

Het mag duidelijk zijn dat Gerard gek is op zijn moeder, en hij hoopt dan ook dat ze nog zo lang mogelijk leuke dingen kan doen. “Ik hoop dat ze nog heel lang kan genieten van haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Ze is een prachtmens.”

Lees meer over
Gerard Joling