Yes! Duncan dé winnaar van het Eurovisiesongfestival

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© YouTube: Eurovision Song ContestYes! Duncan dé winnaar van het Eurovisiesongfestival
Duncan Laurence in Tel Aviv

Het is Duncan Laurence gelukt! Met zijn nummer Arcade wist Duncan de jury en de kijkers voor zich te winnen en heeft hij het liedjesfestijn gewonnen.

Duncan was als twaalfde aan de beurt en moest het opnemen tegen landen als Zwitserland en Azerbaijan. Nu het jonge talent heeft gewonnen betekent het ook dat Nederland volgend jaar het songfestival mag organiseren. Eerder vandaag liet Duncan al weten geen zenuwen te hebben voor de finale in Tel Aviv. Het optreden was, net als tijdens de tweede halve finale, weer ijzersterk. Het publiek zong regelmatig mee en van een eventuele 'ballengate' was geen sprake. Tijdens de laatste repetitie is er nog wel wat gesleuteld aan het optreden, zo is de bal wat langer en hoger in beeld gebleven. De commentatoren Jan Smit en Cornald Maas noemden het optreden magistraal. Hoewel de jurypunten Nederland op de derde plek lieten eindigen met 231 punten, bracht de televoting de doorslag, en bracht Duncan naar 492 punten. 

Duncan zet ijzersterk optreden neer: 'Magistraal'
Lees ook

Duncan zet ijzersterk optreden neer: 'Magistraal'

In totaal stonden er 26 landen in de finale. In de eerste halve finale van afgelopen dinsdag wisten Griekenland, Tsjechië, Cyprus, Servië en Estland al een plekje te veroveren. Frankrijk, Spanje, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland waren vooraf al zeker van een finaleplek, net als gastland Israël.

De laatste keer dat Nederland het Eurovisiesongfestival won was in 1975. Nu, 44 jaar later, heeft Duncan Laurence geschiedenis geschreven. 

Lees meer over
Duncan Laurence