pinkpopulair

Tweede Pinkpop dag vol legendarische momenten

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© William RuttenTweede Pinkpop dag vol legendarische momenten
RTL

Van een stagedivende Frank 'Ferry Bouman' Lammers tot de reünie van Krezip, ook de tweede dag van het jubilerende Pinkpop zat weer vol legendarische momenten.

Het Limburgse Rowwen Héze zette het hele veld in een bier gooi feestje, inclusief een stage dive van drugscrimineel Ferry Bouman (gespeeld door Frank Lammers) Helaas voor Lammers was zijn stage dive debuut niet niet waar hij waarschijnlijk op gehoopt had, hij raakte met zijn scheenbenen het metalen hek.

Voor Krezip was het een belangrijke dag. Zij hadden hun langverwachte feestje en maakte alle verwachtingen waar, alsof ze er vorig jaar nog stonden. 

 

De meest spraakmakende act van de dag was toch wel die van Die Antwoord uit Kaapstand. Het werd raven op zijn Zuid Afrikaans en het ging erin als koek bij het aanwezige “hakkende” publiek. In 1986 stond The Cure er voor het laatst maar 33 jaar later liet de band nog steeds zien mee te mogen doen met de grote jongens. In een dik twee uur durende show passeerde alle grote hits de revue.

Aan Armin van Buren de eer om de tweede dag knallend af te sluiten met een extra lange set met als verrassing optredens van David Lee Roth (de zanger van Van Halen) en Marco Borsato en Davina Michelle die hun nummer 1 hit Hoe Het Danst live brachten. Vandaag de laatste dag van Pinkpop 2019 met Duncan Laurence als debutant en als grote afsluiter de legendarische band Fleetwood Mac!

Bekijk hier de foto's geschoten door William Rutten. 

© William Rutten
© William Rutten
© William Rutten
Lees meer over
William Rutten