Oog voor detail

Sneak peak Riverdale seizoen 4

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesSneak peak Riverdale seizoen 4
RTL

Nu seizoen 3 van Riverdale ten einde is, blijven fans nog met veel vragen zitten. Wat is er bijvoorbeeld met Jughead gebeurd? Seizoen 4 komt daarom als een geschenk. Wat er gaat gebeuren? Nou, dit.

"Er gaat waarschijnlijk een crossover komen"

Komt er een Katy Keene cross-over?

Riverdale-fans willen niets liever dan een cross-over-aflevering met Chilling Adventures of Sabrina van maker Roberto Aguirre-Sacasa. Hoewel hierover niet veel nieuws is geweest, lijkt het erop dat we een andere cross-over kunnen krijgen. De nieuwe show van de zender, Katy Keene, is ook gemaakt door Roberto. In de show speelt Ashleigh Murray Josie. Daarom denkt Lucy Hale, die Katy speelt, dat een cross-over tussen de twee shows waarschijnlijk is. "Er gaat waarschijnlijk een cross-over komen", vertelde ze Entertainment Tonight. "Duimen!"

Yes! De trailer van de Riverdale spin-off is hier
Lees ook

Yes! De trailer van de Riverdale spin-off is hier

Toch kan het moeilijk zijn om de shows aan te laten sluiten. Ondanks het delen van een maker en een personage, zegt Lucy dat Katy Keene totaal het tegenovergestelde is van Riverdale. Er is ook de kwestie van de tijd. Katy Keene's tijdlijn is ongeveer vijf jaar in de toekomst in vergelijking met Riverdale, maar Lucy hoopt nog steeds dat de schrijvers er iets mee kunnen. 

Wie komt terug in seizoen 4?

Deadline heeft bevestigd dat Wyatt Nash, die zijn Riverdale-debuut maakte in de finale van het derde seizoen, terugkeert als zijn personage in seizoen 4. Wyatt speelde Charles, Alice en FP's lang verloren zoon en de halfzus van zowel Jughead als Betty. In seizoen kwamen we erachter (pas op, spoilers!) dat Charles een FBI-agent is, kijkend naar Edgar Evernever en The Farm. Volgens Deadline is Charles nauwer verbonden met deze stad (en een aantal van zijn personages) dan je op het eerste gezicht zou denken. Hij zal dus zeker voor wat reuring gaan zorgen in Riverdale.

Naast Charles is het onduidelijk wie volgend seizoen nog zal terugkeren. De finale van seizoen 3 betekende het einde voor enkele hoofdpersonages, zoals Hal Cooper, maar het zorgde ook voor een hoop vraagtekens. Of Alice, Penelope, Evelyn en anderen volgend seizoen in Riverdale te zien zijn, is nog niet bekend.

Eén persoon die we kennen en niet zal terugkeren in Riverdale, is Josie, die officieel naar New York is gegaan voor de opnames van Katy Keene. En hoewel een cross-over tussen deze twee shows behoorlijk episch zou zijn, lijkt het alsof het niet mogelijk is.

Wat gebeurt er met het vertrek van Fred Andrews?

Veel fans waren in de war toen seizoen 3 tot een einde kwam zonder enige vermelding van Fred Andrews, na de dood van Luke Perry middenin de opnames. Molly Ringwald, die Archie's moeder speelt, vervulde de ouderrol compleet, en er werd vermeld dat Fred de stad een tijdje verliet. Toch werd zijn permanente vertrek nooit uitgelegd.

De maker van de show, Roberto Aguirre-Sacasa, legde uit dat dit een bewuste keuze was. "Toen Luke overleed, hadden we het einde van dit seizoen al behoorlijk gepland en het einde ook geschreven", vertelde hij Entertainment Tonight. "In plaats van te proberen iets te veranderen en het misschien niet goed te doen, dachten we: laten we een slag slaan en uitvinden wat de beste manier is om Luke te eren en het karakter van Fred te eren. Laten we dat doen aan het begin van het vierde seizoen. Gelukkig zou Molly al komen, dus we wilden onszelf de tijd geven om die dingen goed te doen."

Roberto onthulde ook dat Molly een grotere rol gaat spelen in seizoen 4. Dat is waarschijnlijk het beste, omdat het erop lijkt dat Archie wat ouderlijke begeleiding nodig zal hebben.

Waar gaat seizoen 4 over?

Na het einde van seizoen 3 bleven kijkers met veel onbeantwoorde vragen zitten. Dat zorgt natuurlijk wel voor mogelijkheden voor het vierde seizoen. In het ideale geval zou er een Bughead-zoektocht zijn om Alice en de rest van de Farmies te vinden. Ook wordt Varchie nieuw leven ingeblazen, terwijl Archie El Royale verandert in een gemeenschapscentrum en Hiram de straf krijgt die hij verdient. Er zal natuurlijk veel meer gekonkel zijn, waarschijnlijk meer dood, en natuurlijk is er een aantal machtsstrijden gaande. De flash-forward aan het einde van de aflevering onthulde ook dat het seniorjaar van de groep niet precies volgens plan zal verlopen en dat er in de voorjaarsvakantie behoorlijk vervelende dingen kunnen gebeuren.

Ook kunnen we een derde muzikale aflevering verwachten. Natuurlijk zal er een nieuw mysterie zijn om op te lossen, een die verwant is aan de Black Hood of de Gargoyle King. Terwijl nieuwe seizoensdetails nog steeds onbekend zijn, zegt Camila Mendes dat fans zeker iets hebben om naar uit te kijken: "Ik vraag me altijd af wat het volgende mysterie zal worden. Hoe zullen ze het nieuw en fris maken?" 

Wanneer komt seizoen 4?

De tijdlijn voor het vierde seizoen moet nog worden aangekondigd. Aan de schema's van de afgelopen seizoenen te zien, kunnen we voorspellen dat seizoen 4 in oktober 2019 te zien zal zijn. 

Lees meer over
Netflixserie