Eenmaal, andermaal verkocht

Bijzonder: outfits prinses Diana leveren tonnen op

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesBijzonder: outfits prinses Diana leveren tonnen op
RTL

Voor menig vrouw was prinses Diana in de jaren 80 een voorbeeld op het gebied van mode. Haar iconische kleding inspireert zelfs nu nog. Drie van haar outfits werden onlangs geveild en dat bracht drie keer zoveel op dan werd verwacht.

Bij Kerry Taylor Auctions in Londen werden drie outfits geveild, die de prinses in de jaren tachtig droeg. Het gaat om setjes die ze overdag droeg. Een enkele verzamelaar kocht alle outfits voor een bedrag van omgerekend zo'n drie ton. Dat is drie keer meer dan werd verwacht.

Kate én Melania brengen ode aan prinses Diana
Lees ook

Kate én Melania brengen ode aan prinses Diana

"Diana's dagkleding is veel zeldzamer dan haar avondkleding, waarvan ze eind jaren negentig een enorme hoeveelheid veilde", legt Kerry Taylor uit. "Daywear-jurken, die ze droeg voor meer formele functies, gaf ze vaak aan vrienden of liefdadigheidswinkels, dus het grootste gedeelte is al weg. Deze drie outfits zijn uniek, omdat ze speciaal voor haar waren gemaakt."

De eerste outfit is van Catherine Walker, die ze droeg tijdens het staatsbezoek van de president van Turkije in 1988. Deze set werd verkocht voor ongeveer 104.000 euro.

© Getty Images

De tweede outfit is in marinestijl, ontworpen door koninklijke favorieten David en Elizabeth Emanuel, en werd geveild voor een indrukwekkende 135.000 euro: de hoogste prijs van de drie. Diana droeg deze outfit tijdens een bezoek aan Bahrein met prins Charles in 1986.

© Getty Images

Als laatste werd een van haar meest iconische outfits geveild: een rood Jasper Conran-pak met een bijpassende baret, verkocht voor bijna 70.000 euro. Het werd in 1984 door de prinses gedragen voor de doop van een cruiseschip.

© Getty Images
Lees meer over
Prinses Diana