oh my god

Nieuwe clip Madonna onder vuur: 'Dit kun je ons niet aandoen'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
Nieuwe clip Madonna onder vuur: 'Dit kun je ons niet aandoen'
RTL

De videoclip van Madonna's nieuwe nummer God Control, waarin te zien is hoe een stel jongeren slachtoffer is van een aanslag, zorgt voor ophef. De bloederige beelden zijn 'traumatisch', zeggen overlevenden van zo'n schietpartij.

"Ik denk niet dat dit de juiste manier is om dat te doen"

In de video, die woensdag verscheen, zijn controversiële beelden te zien. Een man schiet met een machinegeweer in het rond in een nachtclub. Jongeren vallen neer op de dansvloer.

De 60-jarige zangeres koos er bewust voor dit heftig en realistisch in beeld te brengen. Ze wil dat er meer wordt gedaan tegen wapengeweld in Amerika. "Als je de realiteit en de gruwelijkheden ziet, word je wakker. Dit is wat er ook daadwerkelijk gebeurt. Dit is hoe dat eruitziet. Krijg je er een slecht gevoel van? Goed zo, want dan doe je er misschien iets aan", zo was haar uitleg.

Madonna in actie tegen wapengeweld in nieuwe clip
Lees ook

Madonna in actie tegen wapengeweld in nieuwe clip

Goed bedoeld, maar de beelden schieten bij Patience Carter in het verkeerde keelgat. Zij is één van de overlevenden van de schietpartij in nachtclub Pulse in Orlando in 2016. Daarbij vielen vijftig doden, onder wie de schutter. De vrouw kan moeilijk kijken naar de clip, vertelt ze tegen TMZ. "Ik begrijp wat ze probeert te bereiken, maar ik denk niet dat dit de juiste manier is om dat te doen. Voor iemand als ik is dit heel heftig. Het wordt allemaal gedramatiseerd om kijkers te krijgen."

Patience is van mening dat je het mensen die dit hebben meegemaakt niet kunt aandoen. "Zij hebben vrienden en familie verloren, zij hebben het bloed op de grond gezien. Je herbeleeft de aanslag op deze manier, en daar is niet aan gedacht."

Ook Brandon Wolf, een andere overlevende van de aanslag, is geschokt. Ook hij snapt dat Madonna het thema wapengeweld wil aankaarten, maar tegelijkertijd beschuldigt hij haar ervan zelfingenomen te zijn. Ze verwijst volgens hem duidelijk naar het drama in Orlando. "Maar nooit eerder heeft ze een eerbetoon aan ons gegeven. Ook heeft ze geen contact met ons hierover gezocht."

De zangeres zei op de dag dat de videoclip werd uitgebracht nog dat mensen niet moeten klagen over de grafische beelden in de clip. "Dit is de realiteit. Mensen kunnen zoiets zien in een actiefilm en zich daar oké bij voelen, maar als het over de waarheid gaat, over wat er echt gebeurt in ons land, waarom is het dan te expliciet?" Ze hoopt dan ook dat de video aanzet tot actie in Amerika.

Lees meer over
Madonna