Goed doel

3FM Serious Request dit jaar voor slachtoffers mensenhandel

Door ANP/RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP3FM Serious Request dit jaar voor slachtoffers mensenhandel
RTL

3FM Serious Request: The Lifeline vraagt dit jaar aandacht voor de slachtoffers van mensenhandel. Net als in 2018 trekken de dj’s het land in. In de week voor kerst lopen ze van Goes naar Groningen, heeft de radiozender woensdag bekendgemaakt.

Anders dan vorig jaar is er maar één wandelroute, dwars door het land. Als alles volgens planning verloopt, komen de dj’s op kerstavond aan op de Ossenmarkt in Groningen. Welke dj’s dit jaar de wandelschoenen aantrekken, maakt NPO 3FM na de zomer bekend. Ook de precieze route wordt later bekendgemaakt.

Hoewel 3FM Serious Request: The Lifeline eindigt op de Ossenmarkt in Groningen, waar ook de traditionele eindshow plaatsvindt, is er dit jaar geen hoofdkwartier. "De focus komt volledig op de route te liggen", zegt zendermanager Sharid Alles tegen BuzzE.

Luistercijfers 3FM gedaald ondanks Serious Request
Lees ook

Luistercijfers 3FM gedaald ondanks Serious Request

3FM gooide de jaarlijkse actie Serious Request, waarmee sinds 2004 geld wordt ingezameld voor het Rode Kruis, vorig jaar op de schop. Het Glazen Huis maakte plaats voor The Lifeline en de dj’s gingen het land in in plaats van dat ze vasten in een glazen studio. Met de nieuwe opzet werd vorig jaar 1,3 miljoen euro ingezameld. Dat bedrag ging naar drie doelen rond het redden van levens: bescherming tegen natuurgeweld, noodhulp bij conflicten en reanimatiecursussen in Nederland.