Groen of rood

Oud-presentatoren reageren op Lingo's nieuwe presentator

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP Oud-presentatoren reageren op Lingo's nieuwe presentator
RTL

Het nieuws dat Jan Versteegh de presentator is van het vernieuwde Lingo op SBS roept reacties op bij de oud-presentatoren. Nance Coolen, Lucille Werner en François Boulangé hebben de beste man inmiddels gefeliciteerd.

"Het is een leuk programma, dus het is alleen maar goed dat het terugkomt"

"Ach, wat leuk voor Jan!", vertelt Nance aan RTL Boulevard. "Ik wens hem heel veel succes. Het is een leuk programma, dus het is alleen maar goed dat het terugkomt. Ik denk dat veel kijkers toe zijn aan iets vertrouwds op tv, iets wat herkenbaar is. Dus dan is Lingo daar wel een zeer geschikt programma voor." De blondine was van 2000 tot 2005 de presentatrice van het programma. Daarna werd ze vervangen door Lucille Werner. 

Jan Versteegh is de nieuwe presentator van Lingo
Lees ook

Jan Versteegh is de nieuwe presentator van Lingo

"Ik had het Lucille heel erg gegund als het weer terug was gekomen en ze vrij was geweest en ik had er niet negatief tegenover gestaan om het zelf te doen. Zeker niet", gaat Nance verder. "Maar het is Jan geworden, Jan veel succes, maak er wat moois van!" Ook heeft Lucille inmiddels zelf gereageerd en wenst Jan alle succes. "Je moet balletje 47 nog wel even komen ophalen bij me, anders kun je niet beginnen...", schrijft ze bij een foto waarop ze een kusje geeft aan één van de spelballen. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

"Leuk! Ik denk dat dat wel een leuke presentator is", vindt François. "Eerst zien of hij het kan, maar hij kan het vast, het is een goede jongen. Lingo blijft een super sterk spelletje. Ik denk dat het wel weer goed is. Lingo blijft toch tijdloos, het is in 1988 of zo begonnen, kun je nagaan hoe lang het er al is. Het heeft twee elementen die het haast tot het beste spelletje van de wereld maken: het is een woordspelletje, Nederlanders houden erg van woordspelletjes. En het andere element is bingo. En wereldwijd is dat het allerpopulairste spel. Die combinatie is natuurlijk rock solid!"

Ook heeft hij nog een tip voor Jan: "Niet te veel lullen en lekker veel woorden spelen!" François presenteerde Lingo tussen 1992 en 2000. Ook laat de oud-presentator weten dat het geen goed plan was om hem weer op die plek neer te zetten. "Ik denk dat een jonger persoon beter is."

Lees meer over
Lucille WernerNance CoolenTelevisie