Entertainment

Kesha laat deels zaak tegen Dr. Luke vallen

Door ANP··Aangepast:
Kesha laat deels zaak tegen Dr. Luke vallen
RTL

Na een lange juridische strijd, heeft Kesha haar aanklacht tegen producer Dr. Luke deels ingetrokken.

De zangeres staakt haar rechtszaak wegens seksuele intimidatie in Californië. Het hoger beroep dat zij in New York heeft lopen rond dezelfde beschuldigingen zet ze wel voort.

Maandag maakten de advocaten van Kesha bekend dat ze 28 nieuwe nummers heeft aangeleverd bij het label van Dr. Luke, dat onderdeel is van Sony. Eerder wilde ze via de rechter onder het lopende contract met Sony uitkomen, omdat de producent haar seksueel zou hebben geïntimideerd en emotioneel en seksueel zou hebben misbruikt. Volgens haar juridische team kwam de 29-jarige zangeres tot het besluit de muziek toch te produceren, omdat zij verder wil met haar carrière. De zaak in Californië stond al meer dan een jaar in de wacht.

Slavernij

In februari wees een rechter in New York het verzoek van Kesha om onder het contract met Dr. Luke uit te komen af. Belangrijkste reden was dat Sony Kesha toestemming had gegeven om haar muziek op te nemen in afwezigheid van de producer. De zangeres ging tegen die uitspraak in beroep. In een statement vergeleken haar advocaten die werksituatie met slavernij.

Het juridische team van Dr. Luke reageerde maandag in Rolling Stone op de beslissing van de zangeres een deel van de zaak te laten vallen. "Kesha laat haar claims in Californië vrijwillig varen, omdat ze geen kans heeft om te winnen. Ze had de ongegronde beschuldigingen nooit mogen doen in een rechtbank." De producent heeft Kesha op zijn beurt aangeklaagd voor smaad en zijn advocaten lieten weten verder te gaan met die zaak.

Lees meer over
Kesha