The Justice Project

Kim Kardashian springt weer in de bres voor gevangene

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesKim Kardashian springt weer in de bres voor gevangene
RTL

Kim Kardashian (38) is weer eens een gevangenis ingedoken. Dit keer ging ze langs bij de District of Columbia Correctional Treatment Facility in Washington waar ze een gedetineerde ontmoette die in de film Slam uit 1998 was te zien.

Momolu Stewart was toentertijd zeventien jaar en verdachte in een moordzaak. Hij is te zien in een scène met hoofdrolspeler Saul Williams, die in de film in de cel beland. Samen maken ze een maatschappijkritische rap. De opnames vonden dus plaats in een echte gevangenis met echte gedetineerden.

Kim Kardashian belt met gevangene
Lees ook

Kim Kardashian belt met gevangene

Uiteindelijk werd Momolu Stewart veroordeeld. Hij ging tevergeefs in beroep. Inmiddels is hij 39 jaar. Eerder sprak Saul Williams zich ook al uit over zijn zaak. "Slam ging over de noodzaak van hervorming van het justitiële systeem en de noodzaak voor het einde aan de oorlog tegen drugs. De poëzie leeft voort net als de problemen", zei hij.

Maar met de vrouw van Kanye West aan zijn zij maakt Stewart een goede kans. Kim focust zich de laatste tijd veel op de hervorming van het gevangenissysteem. Ze heeft al een aantal gevangenissen bezocht, gouverneurs en zelfs president Donald Trump erover gesproken. Tijdens dit proces lukte het haar om een gevangene vrij te krijgen.

Kim werd tijdens haar bezoek gevolgd door camera's. De 38-jarige realityster werkt namelijk aan een documentaire genaamd Kim Kardashian West: The Justice Project. Wanneer deze op televisie te zien zal zijn, is nog onbekend.

Lees meer over
Kim Kardashian