geen druppel

Penoza-acteur Eric Corton blikt terug op drie jaar alcoholvrij

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP Penoza-acteur Eric Corton blikt terug op drie jaar alcoholvrij
RTL

Het is inmiddels drie jaar geleden dat Eric Corton (50) voor het laatst een druppel alcohol dronk. Dat deelt de acteur met zijn Instagram-volgers in een lang bericht over hij zich nu voelt ten opzichte van toen.

"In het eerste deel genoeg alcohol gedronken voor een heel mensenleven en het moest stoppen"

"Genoeg was het", zegt de acteur over zijn alcoholgebruik. "In het eerste deel genoeg alcohol gedronken voor een heel mensenleven en het moest stoppen. En omdat ik dingen nooit ‘een beetje’ kan dus rigoureus en radicaal. Ook niet af en toe een glaasje." Voor Eric zat er niets anders op dat helemaal te stoppen met alcohol drinken. En nog altijd heeft hij geen druppel gedronken. 

Eric Corton deelt verbluffend gewichtsverlies
Lees ook

Eric Corton deelt verbluffend gewichtsverlies

"Drie jaar geleden nam ik mezelf dat voor en tot op de dag van vandaag en die van morgen is dat de beste beslissing die ik ooit heb genomen", gaat Eric verder. "Dit is het tweede deel. Ik leef totaal anders, in het moment en bewust. Zonder mist of vertroebeling. Fit en 32 kilo lichter. Scherp en wakker." Het heeft dus een positieve indruk achtergelaten op het leven van de acteur. 

Toch heeft hij het er ook moeilijk mee gehad. "Alles om je heen is wat het is en dat is in eerste instantie best beangstigend geweest en soms saai en klote en af en toe deprimerend", legt Eric uit. "Maar nu is ieder moment me dierbaar. Leuk of niet leuk. Het is er zonder dat ik me er van afkeer. Klinkt als een openbaring en dat is het ook. Na drie jaar kan ik nu eindelijk echt zeggen dat het helemaal uit m’n systeem is. En dat is fijn. En nu hou ik er over op." 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Eric CortonAlcoholische drankenNiet-alcoholische drankenInstagram