I want the world to know

Dotan moest homoseksualiteit geheimhouden van platenlabel

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDotan moest homoseksualiteit geheimhouden van platenlabel
RTL

Het was een spannende avond voor Dotan (32). In het programma Waar is de Mol? vertelde hij voor het eerst openlijk over zijn geaardheid. Hij valt op mannen en durft dat nu eindelijk van de daken te schreeuwen.

"Ik heb het al jaren proberen te verhullen, omdat ik dacht dat het slecht zou zijn voor mijn carrière"

De zanger is momenteel druk bezig met een comeback na zijn trollengate van vorig jaar. Toen bleek na intensief speurwerk van de Volkskrant dat Dotan er een heel leger aan nepfans op nahield en de meest bizarre verhalen uit zijn duim zoog. Nu vindt hij het tijd om schoon schip te maken, nét voor zijn nieuwe muziektour gaat beginnen. Daarom vertelde hij gisteren in Waar is de Mol? dat hij al een tijdje gelukkig is met zijn vriend: "Ik ben heel blij met hem."

Dotan biecht álles op in Waar is de Mol?
Lees ook

Dotan biecht álles op in Waar is de Mol?

Op Instagram blikt hij nog eens terug op zijn coming-out. Zelf had hij al jaren eerder uit de kast willen komen, maar dat mocht volgens de zanger niet van zijn platenmaatschappij. "Ik wil eerlijk zijn over mij geaardheid, omdat dat een groot deel is van wie ik ben. Ik heb het al jaren proberen te verhullen, omdat ik dacht dat het slecht zou zijn voor mijn carrière of dat ik erom veroordeeld zou worden. Tien jaar geleden, toen ik mijn eerste platendeal tekende, vertelde ik iemand dat ik homo ben. Ze vertelden mij dat ik hier nooit over zou mogen praten. De tweede persoon vertelde mij precies hetzelfde."

Dotan vertelt dat hij dus alles op alles zette om zijn grote geheim verborgen te houden. "Tijdens interviews was ik altijd zo bang dat ze mij dé vraag zouden stellen. Ik werd zelfs zo bang dat ik bijna geen interviews meer deed en alleen nog maar over muziek wilde praten, maar diep vanbinnen wilde ik gewoon mijzelf zijn." Ook wijst Dotan naar de media: "Als de pers roddelde over mijn geaardheid, voelde dat voor mij alsof het niet oké was om homo te zijn."

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Dotan zat tien geleden bij platenlabel EMI, dat is overgenomen door Universal. Universal wil niet reageren op de kwestie, omdat de betrokkenen van toen niet meer werkzaam zijn bij het bedrijf.

Lees meer over
Dotan