RIP

Man gearresteerd wegens geknoei met drugs bij dood Mac Miller

Door RTL Boulevard/E! News··Aangepast:
© Getty ImagesMan gearresteerd wegens geknoei met drugs bij dood Mac Miller
RTL

Het is inmiddels een jaar geleden dat Mac Miller overleed op 26-jarige leeftijd. Nu is er een man gearresteerd in Los Angeles die hem de farmaceutische drugs had verkocht, omdat er een stofje in zat dat illegaal is.

"Wanneer fentanyl wordt verkocht als échte farmaceutische medicijnen dan kan het dodelijk zijn"

Cameron James Pettit (28) is opgepakt wegens het verkopen van vervalste farmaceutische drugs waarin het stofje fentanyl in zit. De man verkocht de 'medicijnen' aan Mac Miller twee dagen voor zijn dood. De Amerikaanse drugspolitie heeft de man aangehouden nadat er tips binnenkwamen over de verkoop van de nagemaakte goedjes, lieten ze weten in een statement. 

Fans herdenken rapper Mac Miller
Lees ook

Fans herdenken rapper Mac Miller

"Wanneer fentanyl wordt verkocht als échte farmaceutische medicijnen dan kan het dodelijk zijn. Dat blijkt wel uit hoeveel mensen eraan dood gaan in Amerika", vertelt advocaat Nick Hanna in het statement. "Drugs waaraan het goedkope en verslavende fentanyl aan wordt toegevoegd, is alsmaar populairder. En we zijn het verschuldigd aan de slachtoffers en de families om dit hard aan te pakken en de drugsdealers op te pakken die deze overdosissen veroorzaken." Mocht hij worden veroordeeld, zou Cameron tot twintig jaar vast kunnen komen te zitten. 

Op 7 september 2018 werd bericht dat Mac Miller was overleden. De doodsoorzaak was toxiciteit van meerdere drugs in zijn systeem, meldde de Los Angeles politie na een post-mortemonderzoek. Er was fentanyl, cocaïne en ethanol gevonden in Mac Millers systeem. Destijds werd zijn dood gezien als een ongeluk, maar met de veroordeling van Cameron zou daar verandering in kunnen komen. 

Lees meer over
Mac MillerDoodDrugs