Rebels koppel

Prins Harry en Meghan Markle breken weer koninklijke traditie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPrins Harry en Meghan Markle breken weer koninklijke traditie
RTL

Meghan Markle (38) haalde een jaar geleden al de krantenkoppen met een koninklijke faux, waarin de hertogin zelf de autodeur sloot bij het uitstappen. Britse royaltywatchers spraken toen al van een "anarchie binnen het koningshuis." Afgelopen dinsdag haalde haar geliefde prins Harry (34) dezelfde rebelse streek uit.

Meghan Markle compleet afgebrand in Australische docu
Lees ook

Meghan Markle compleet afgebrand in Australische docu

Het was een deur die over de hele wereld gehoord werd. Afgelopen dinsdag was prins Harry aanwezig bij de vijfde verjaardag van de Invictus Games. De Britse prins is initiatiefnemer van dit sportevenement voor militairen en veteranen, die psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger. Bij aankomst sloot het liefje van Meghan de deuren van de auto eigenhandig. Het resultaat? Heel Engeland is in rep en roer. De traditie schrijft immers voor dat de deuren van wagens steeds gesloten moeten worden door de beveiliging. 

Ondanks dat het voor de koninklijke bewakers in strijd is met de normale gang van zaken, reageerden fans van het beroemde echtpaar enthousiast. Ze prijzen de twee de hemel in, aangezien dit een bewijs is van hun nederige aard. De aandacht rond deze laatste breuk in de traditie is een teken van de intense controle die Meghan en Harry ondergaan. Terwijl Kate Middleton ook vaak de neiging heeft om de grenzen van het koninklijk protocol te verleggen, trekken de acties van Kate en William lang niet zo veel aandacht als die van Meghan en Harry.

Lees meer over
Meghan MarklePrins Harry