You get a book

Oprah Winfrey krijgt boekenprogramma op Apple TV+

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPOprah Winfrey krijgt boekenprogramma op Apple TV+
RTL

Oprah Winfrey gaat een boekenprogramma maken voor de nieuwe streamingdienst van Apple, die Apple TV+ gaat heten. De eerste uitzending van Oprah's Book Club is op 1 november. Elke twee maanden komt er een nieuwe aflevering.

"Ik ben wie ik ben doordat ik op jonge leeftijd leerde lezen"

In de eerste uitzending praat Oprah met schrijver Ta-Nehisi Coates. Hij heeft een nieuw boek geschreven, The Water Dancer. Het e-boek en het luisterboek daarvan zijn te koop bij Apple Books en het interview wordt opgenomen in de Apple Carnegie Library in Washington, dat door de techgigant wordt gesponsord.

Apple maakt startdatum Apple TV+ bekend
Lees ook

Apple maakt startdatum Apple TV+ bekend

Oprah wil meer mensen aan het lezen zetten. "Ik ben wie ik ben doordat ik op jonge leeftijd leerde lezen. Lezen opende een wereld buiten de rode landweg en de veranda van mijn oma in Mississippi. Dat wil ik voor iedereen bereiken. En de mogelijkheid om dat met Apple te doen, om mensen over de hele wereld te vertellen over het plezier, de opwinding, de spanning, het drama dat een goed boek kan brengen, ik weet niets wat beter is."

Apple TV+ moet in 150 landen tegelijkertijd beschikbaar komen, waaronder Nederland en België. De videostreamingdienst kost 4,99 euro per maand. De dienst moet de concurrentie aangaan met onder meer Netflix, Amazon en de nieuwe Disney-dienst Disney+.

Lees meer over
Oprah WinfreyApple