update

OM: 'Taghi moordde nog vaker'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© PolitieOM: 'Taghi moordde nog vaker'
RTL

Het Openbaar Ministerie verdenkt Ridouan Taghi van nog meer moorden. Dat werd bekend na de besloten zitting in het Justitieel Complex Schiphol in de strafzaak Marengo.

“Ik kan alleen zeggen dat tot op heden nog geen begin is kunnen worden gemaakt met een verdediging"

De aanklacht tegen de voortvluchtige Taghi is uitgebreid met de moord op Spyshop-medewerker Ronald Bakker in 2015 in Huizen, twee pogingen in 2016 misdaadblogger Martin Kok te liquideren, de geslaagde aanslag op Kok en de poging Khalid B. te vermoorden in 2016 in Rotterdam.

Pers niet welkom bij zitting in zaak Ridouan Taghi
Lees ook

Pers niet welkom bij zitting in zaak Ridouan Taghi

Ook wordt Taghi verdacht van het geven van de opdracht om een aanslag op de spyshop in Nieuwegein te plegen, wat overigens niet is gebeurd. Dit zou volgens het OM blijken uit versleutelde PGP-berichten die de betrokkenen naar elkaar stuurden. Bij de eveneens voortvluchtige Said Razzouki staat nu ook een poging en de gelukte moord op Martin Kok op de tenlastelegging.

Taghi’s advocaat Inez Weski kan nog niet veel zeggen over de nieuwe verdenkingen: “Ik kan alleen zeggen dat tot op heden nog geen begin is kunnen worden gemaakt met een verdediging. Zoals het horen van getuigen of het onderzoeken van de berichten en de data waaruit deze zouden zijn gekomen.”

Taghi werd al verdacht van het opdracht geven tot vijf moorden en een aantal pogingen daartoe. De volgende pro forma-zitting is op 12 december.

Lees meer over
Ridouan Taghi