Elk huisje heeft zijn kruisje

Yolanthe Cabau overwoog te emigreren na breuk Wesley Sneijder

Door RTL Boulevard/Beau Monde··Aangepast:
© Instagram @yolanthecabauYolanthe Cabau overwoog te emigreren na breuk Wesley Sneijder
RTL

Yolanthe Cabau (34) is tegen de media niet vaak loslippig over haar huidige relatiestatus. Voor tijdschrift Beau Monde maakt ze een uitzondering en klapt de actrice uit de school over het afgelopen jaar. "Ik hoop dat ik, als ik deze periode achter me heb gelaten, kan zeggen dat het me sterker heeft gemaakt."

"Aan het eind van de dag ben ik ook maar een mens"

Je kan wel zeggen dat Yolanthe een turbulent jaar achter de rug heeft. In maart besloot de actrice een punt te zetten achter de negenjarige relatie met oud-voetballer Wesley Sneijder. Hoewel de breuk nog altijd als een donkere wolk over haar geluk hangt, gaat het beetje bij beetje beter met de 34-jarige. 

Haar carrière gaat als een speer; zo schittert ze momenteel in DNA en heeft ze een rol in de romantische komedie F*ck de liefde. Toch geeft ze aan dat dit niet een van de gelukkigste periodes in haar leven is. Maar voor haar zoontje, die in oktober alweer vier wordt, maakt ze er het beste van. “Wij zijn vanaf dag één al heel sterk samen”, laat ze weten aan het blad. “Het is mijn doel in het leven om Xess goed op te voeden, zodat hij een mooie visie heeft om de wereld een beetje beter te maken en iets terug te geven.” 

Yolanthe Cabau zoent erop los
Lees ook

Yolanthe Cabau zoent erop los

Hoewel Yolanthe momenteel schippert tussen Nederland, Ibiza en Californië, heeft ze ook even gedacht haar biezen te pakken en te emigreren. “Voor Xess heb ik soms zeker gedacht dat het beter zou zijn om weg te gaan. Het is voor zo’n klein jongetje heel intens om op straat door iedereen belaagd te worden”, legt ze uit. “We zijn regelmatig in Nederland, waar iedereen me kent, maar zijn ook veel op Ibiza en in Amerika, waar we anoniem over straat kunnen (...) Aan het eind van de dag ben ik ook maar een mens.”

Toch neemt ze het fans en de media niet kwalijk en laat ze iedereen in hun waarde. Yolanthe spreekt wijs: Ik sta in mijn eigen kracht, ben positief ingesteld. Ik heb de afgelopen vijftien jaar ook heel lieve en enthousiaste reacties gekregen. Daar doe ik het uiteindelijk voor.”

En deze warme reacties zijn dan ook één van de reden dat de actrice, ondanks alle tegenslagen in haar leven, zo actief blijft op social media. "De mensen die mij volgen, geven mij veel liefde, kracht en steun. Ik waardeer het dat iemand de tijd en moeite neemt om mij te schrijven. Ik kan niet op iedereen reageren, maar als ik iets post, dan probeer ik de eerste vragen van mensen wel te beantwoorden", vindt ze zelf.

Ze ziet zichzelf dan ook als een voorbeeld voor jonge meiden en vindt het belangrijk dat die haar zien als 'normaal mens'. "Voor een bepaalde groep ben ik een voorbeeld, een rolmodel. Dat is een niet te onderschatten verantwoordelijkheid. Ik doe heel erg mijn best om daar goed mee om te gaan en zo dicht mogelijk bij mijzelf te blijven. Positiviteit en liefde uit te stralen en ook zo te leven", aldus Yolanthe.

Het hele interview met Yolanthe lees je nu in Beau Monde.

Lees meer over
Yolanthe Sneijder-Cabau