hart in aktie

Britse royals maken zich hard voor mentale gezondheid

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesBritse royals maken zich hard voor mentale gezondheid
RTL

Het Britse koningshuis zet zich regelmatig in voor het goede doel, maar voor een initiatief genaamd Every Mind Matters, gaat het koningshuis nét een stapje verder. Zowel William, Harry, Kate én Meghan hebben hun stem geleend aan een campagne omtrent psychische gezondheid.

Volgens Britse media is het uitzonderlijke dat de familie meewerkt aan de campagne, maar voor dit specifieke doel wilde het viertal maar wat graag een uitzondering maken. Het spotje, waar de royals in te horen zijn, is vanaf deze week in Engeland te zien. In de video wordt Every Mind Matters geïntroduceerd, een organisatie die is opgezet om mensen te helpen die worstelen met psychische klachten.

De échte reden dat Meghan Markle niet in Suits-finale zat
Lees ook

De échte reden dat Meghan Markle niet in Suits-finale zat

In de video horen we als eerste William praten over dat het iedereen allemaal weleens te veel wordt. Daarna volgt de stem van zijn broer Harry, en samen scheppen ze een beeld van wat het inhoud om met deze problemen te dealen. Meghan praat in de video over de methode Every Mind Matters, waarna Kate uitlegt hoe je zelf aan de slag kunt gaan.

Behalve het viertal zetten ook andere bekende Britten zich in voor het goede doel. Zo verschijnen onder anderen Glenn Close, Gillian Anderson en Davina McCall in de clip.

De vier zetten zich al langer in voor het bespreekbaar maken van psychische problemen, bijvoorbeeld met de campagne Heads Together. Ook spraken ze zich in het verleden al meermaals uit over hun eigen gezondheid.