Verdraagzaam zijn

Ex-K3 Kristel over heftig verleden: 'Ik heb geluk gehad'

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP Ex-K3 Kristel over heftig verleden: 'Ik heb geluk gehad'
RTL

Rozengeur en maneschijn was het motto van K3, maar het leven van Kristel Verbeke (43) ging niet altijd over rozen. De brunette vertelde gisteren op Wereldarmoededag in het Vlaamse programma Vandaag dat ze ontsnapt is aan armoede.

"Je kunt daar als mens ook gewoon voor elkaar zijn"

Het is Wereldarmoededag en Kristel staat op de voorgrond. De voormalige K3-zangeres wil met haar verhaal een verschil maken. Zo vertelt ze openhartig dat ze vroeger in armoede leefde, maar met veel geluk en begeleiding eruit wist te komen. "Ik heb zeker geluk gehad", aldus Kristel in Vandaag. "Maar ik denk ook dat ik op de juiste momenten personen in mijn leven ben tegengekomen die mij hebben geleerd om in mezelf te geloven."

Ex-K3 Karen Damen heeft rol in soapserie
Lees ook

Ex-K3 Karen Damen heeft rol in soapserie

Kristel heeft dus een beetje hulp in de goede richting gehad. "Mensen die hebben geadviseerd: 'Ga nu maar studeren, want dat is goed.' Dus ik denk niet dat het alleen geluk is.", gaat ze verder. "Maar het is ook begeleiding krijgen. En dan denk ik ook aan leerkrachten op school, aan een goede buur, een goede vriendin. Gewoon mensen die in je geloven en die, bij wijze van spreken, als het huis te vuil is, komen helpen (...) Je kunt er als mens ook gewoon voor elkaar zijn en vragen: kan ik iets doen?" 

Lees meer over
Kristel VerbekeK3ArmoedeGeld