true crime

Bewoners American Horror Story-huis wonen in een nachtmerrie

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© FXBewoners American Horror Story-huis wonen in een nachtmerrie
RTL

Het eerste seizoen van American Horror Story draaide allemaal om het Murder House. De enorme villa in Los Angeles blijkt nu ook een nachtmerrie te worden voor de echte bewoners.

"Die meisjes waren gewoon naar me aan het gillen"

Ernst Von Schwarz en Angela Oakenfold kochten de Rosenheim Mansion in 2015 voor zo'n drie miljoen euro. De serie kwam voor het eerst in 2011 op de buis en het huis was toen dus al een echte eyecatcher in de wijk. De eigenaren wisten alleen van niks. Voor hen was het dan ook goed schrikken toen hun nieuwe stulpje werd overspoeld met toeristen.

Eerste beelden nieuwe seizoen American Horror Story
Lees ook

Eerste beelden nieuwe seizoen American Horror Story

En als we zeggen overspoeld, bedoelen we ook echt overspoeld. Hordes toeristen kwamen langs de deur of gingen in de tuin staan voor een leuke foto. Ernst en Angela schrokken zelfs 's nachts een keer wakker van brekend glas. Het bleek dat iemand in had gebroken via het keukenraam, omdat diegene het huis graag van binnen wilde zien.

Het stel plaatste een hek rond de tuin, maar dit bleek niet te helpen. Mensen maakten het hek gewoon kapot. Het ging zelf zover dat twee tieners via een vuilniswagen over het hek wilde klimmen. De eigenaresse van het huis was op dat moment in de badkamer en schrok zich een hoedje. "De vuilnisman liet de meisjes in de klep en hij deed de klep omhoog. Ik keek vanuit de badkamer door het raam en die meisjes waren gewoon naar me aan het gillen", vertelt Angela.

Het stel klaagt nu de oude eigenaren van het huis en de makelaar aan. Zij hebben het stel naar hun mening niet goed ingelicht over de gekte rond het huis. "We hebben het gevoel alsof we genept zijn", vindt Angela.

De huidige eigenaren hadden het huis van tevoren wel gegoogeld en gezien dat het in de serie voorkwam. Dat er zóveel fans op af zouden komen, hadden ze niet verwacht.

De makers van American Horror Story maken ook American Crime Story. In het tweede seizoen stond de moord op Gianni Versace centraal.