hoe het voelt

Davina Michelle over haatreacties: 'Olifantenhuid kweken en door'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDavina Michelle over haatreacties: 'Olifantenhuid kweken en door'
RTL

Davina Michelle: je vindt d'r fantastisch of je hebt er misschien niet zoveel mee. De 23-jarige zangeres vertelt in de nieuwe Grazia over alle negatieve kritiek die ze moet incasseren. "Ik heb altijd geleerd: als je niks leuks te zeggen hebt, houd dan je mond."

"Ligt het nou aan mij of vindt iedereen haar kut?"

Davina Michelle brak vorig jaar in één keer door bij het grote publiek door haar deelname aan Beste Zangers. Ze kreeg veel positieve reacties op haar optredens, maar haar zangkunsten vielen niet bij iedereen in de smaak. De zangeres legt in Grazia uit dat het soms gewoon haat zaaien of pesten was. "Vooral mensen die ongegrond, publiekelijk comments neerzetten als: ‘Ik weet niet wat het is, maar iets aan haar irriteert mij.’ Maar ook: ‘Haar uitspraak slaat nergens op’, ‘Dit is verschrikkelijk’ of: ‘Ligt het nou aan mij of vindt iedereen haar kut?’"

Enorm succes voor Davina Michelle: tweede concert in AFAS
Lees ook

Enorm succes voor Davina Michelle: tweede concert in AFAS

Ze wist natuurlijk dat ze door haar deelname veel reacties zou krijgen, dus ze was er al een beetje op voorbereid. Dat neemt niet weg dat alle kritiek soms toch hard aankwam. "Je zou moeten denken: ik heb zelf ‘ja’ gezegd, dus olifantenhuid kweken en door. Dat deed ik ook, maar aan de andere kant ís het toch ook bizar dat mensen overal haatreacties plaatsen over een meisje van net twintig?"

Toch wist Davina soms ook een les te trekken uit de kritiek, bijvoorbeeld over haar accent. "Als ik het nu terugkijk, denk ik ook: jezus. Daar heb ik aan gewerkt. Als ik oude covers terugluister, hoor ik ook echt wel dat ik gegroeid ben."

Het hele interview met Davina Michelle lees je in de nieuwe Grazia. Deze vind je nu in de winkel.

Lees meer over
Davina Michelle