Schuldgevoel

Jennifer Aniston eerlijk over hoger salaris dan Friends-collega's

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© NBC Jennifer Aniston eerlijk over hoger salaris dan Friends-collega's
RTL

Salarisverschillen zijn een dingetje in Hollywood. Meestal gaat het om de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, maar voor Jennifer Aniston (50) lag het net anders. De Friends-actrice kreeg namelijk meer dan haar collega's. En daar voelde ze zich schuldig over, meldt ze in Radio Times.

"Ik voelde me er niet goed bij dat mijn salaris hoger was"

Jennifer en haar vrienden kregen voor Friends astronomische bedragen, vooral tegen het einde van de iconische sitcom. De blondine harkte in het laatste seizoen zelfs één miljoen dollar per aflevering binnen, maar haar collega's een stuk minder. "Ik heb het altijd makkelijk gehad in deze industrie, dat weet ik", legt Jennifer uit. "Het ging bij ons niet zo zeer over ongelijke betaling tussen mannen en vrouwen, in de zin dat vrouwen soms meer kregen dan de mannen." 

Bezoekers 'jubileumfilm' Friends voelen zich in de maling genomen
Lees ook

Bezoekers 'jubileumfilm' Friends voelen zich in de maling genomen

Maar Jennifer liet het er niet zomaar bij zitten. De blondine vond het namelijk oneerlijk als zij meer geld verdiende dan haar Friends-vrienden. "Uit principe vond ik dat we allemaal hetzelfde loon moesten krijgen, omdat we hetzelfde werk verrichtten", vertelt ze aan Radio Times. "Ik voelde me er niet goed bij dat mijn salaris hoger was." Het lukte hen gezamenlijk om allemaal evenveel te krijgen. 

En zo gek is het niet dat alle vrienden hetzelfde salarisstrookje verwachtten. Friends was altijd al razendpopulair en zelfs 25 jaar na de première blijven de acteurs furore maken. Bekijk de video hieronder om te zien hoe het jubileum van de jarennegentigserie werd gevierd. 

Lees meer over
Jennifer AnistonMatthew PerryMatt LeBlancLisa KudrowDavid SchwimmerTv-programmaSalarisTelevisie