Hocus pocus

Harry Potter-fans opgelet: verblijf in geboortehuis via Airbnb

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© Warner Bros. Harry Potter-fans opgelet: verblijf in geboortehuis via Airbnb
RTL

Het bijzondere leven van de tovenaar begon toen hij ter wereld kwam in Goderics Eind. In de film Harry Potter and the Deathly Hallows is te zien hoe het mannetje gelijk zijn ouders moet missen nadat Voldemort hen vermoord. Hoe akelig de setting ook is, fans kunnen inmiddels wel vakantie vieren op Lingusterlaan.

Voldemort maakte al snel een einde aan het gezinsleven dat Harry's ouders voor zich zagen door hen om te leggen vlak na zijn geboorte. In Harry Potter and the Deathly Hallows is te zien hoe de tovenaar een flashback heeft van die avond én hoe hij dus aan dat litteken op zijn voorhoofd komt. Ondanks de nare herinneringen en akelige scènes is het pand waarin de jonge wizard geboren werd inmiddels te huur via Airbnb

© Airbnb
© Airbnb

Het gastenverblijf is zo'n miljoen pond waard, grotendeels van hout en een monument. Ook al lijkt dat een optelsom te zijn voor een heftige huurprijs valt het enigszins mee. Harry Potter-fans kunnen al vanaf 128 euro per nacht verblijven in het huis van de tovenaar. Bovendien is ontbijt inbegrepen in de prijs. Er zijn twee slaapkamers in het verblijf, twee badkamers én een zitruimte met open haard. Daarnaast is er een middeleeuwse tuin waar vakantiegangers kunnen hangen. Let wel: kinderen zijn niet toegestaan in het pand uit de 14e eeuw en als je een lichamelijke beperking hebt wordt het sterk afgeraden wegens de toegankelijkheid. 

© Airbnb
© Airbnb

Onlangs waren er ook spullen van Harry Potter verkocht. Bekijk de video hieronder om te zien welke iconische filmstukken geveild werden. 

Lees meer over
AirbnbFilmVakantie