storm in glas water

Prins Andrew legt definitief al zijn taken neer

Door RTL Boulevard/RTL Nieuws··Aangepast:
© Getty ImagesPrins Andrew legt definitief al zijn taken neer
RTL

De mediastorm rondom Prins Andrew (59) is nog altijd niet gaan liggen. Het laatste nieuws over de Britse royal betreft zijn functie bij het door hem zelf opgerichte Pitch@Palace. Deze heeft hij alsnog opgegeven.

Volgens de Britse media heeft hij zijn functie volledig neergelegd en gaat het initiatief verder onder de naam 'Pitch'. Zonder enige betrekking van het koninklijk huis, zo weet The Daily Telegraph. Ook hebben een aantal bedrijven al aangegeven niet langer de organisatie te sponsoren. 

Een opvallende ontwikkeling, want gisteren nog gaf de royal aan juist wél door te gaan met zijn taken voor de stichting. Marc van der Linden was bij ons in de studio en zei er dit over:

Prins Andrew krijgt het steeds heter onder de voeten
Lees ook

Prins Andrew krijgt het steeds heter onder de voeten

Spraakmakende verhalen over de prins doen al jaren de ronde, maar na het desastreuze interview met de BBC afgelopen week bleek zijn beschadigde imago niet meer te redden. De prins kreeg het nog moeilijker toen de Amerikaanse Virginia Roberts Giuffre hem beschuldigde van seksueel misbruik. Ze beweerde dat ze op zeventien-jarige leeftijd seksslavin is geweest voor Jeffrey Epstein en ook naar bed moest met de prins. 

In een poging om zijn reputatieschade te herstellen gaf Andrew afgelopen week een interview aan de BBC over zijn vriendschap met Epstein. Maar dat ging helemaal mis. Volgens de Britten is hij ongeloofwaardig en arrogant. Na een gesprek met koningin Elizabeth en zijn broer prins Charles zat er niks anders op dan zijn publieke taken voor onbepaalde tijd neerleggen. 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Lees meer over
Prins Andrew