this is the voice

André Hazes coach in The Voice Senior

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAndré Hazes coach in The Voice Senior
RTL

André Hazes mag plaatsnemen in de beruchte rode stoelen van The Voice. De 25-jarige wordt namelijk bij onze zuiderburen coach van The Voice Senior. Dat maakt Het Laatste Nieuws deze ochtend bekend.

"Er zijn genoeg oudere stemmen die we nog moeten horen"

Niet alleen in Nederland behaalt André Hazes grote successen, ook in België is 'ie razend populair. De zanger is dan ook al regelmatig in Vlaanderen te vinden en met deze nieuwe klus is hij er voorlopig niet weg te slaan. "Ik heb geen seconde getwijfeld toen ze het me vroegen”, laat de Hazes-telg weten. "Er zijn genoeg oudere stemmen die we nog moeten horen. Die hebben veel meegemaakt, kunnen echte verhalen vertellen. Dus dat is zeker nodig."

André Hazes over 'de meest unieke vrouw die ik ooit ontmoet heb'
Lees ook

André Hazes over 'de meest unieke vrouw die ik ooit ontmoet heb'

André, die zelf alles uit het leven haalt, gaat er vooral op letten dat kandidaten hun gevoel leggen in de muziek. "Een artiest kan alle noten perfect zingen en mij niet raken. Terwijl iemand die niet 100% zuiver zingt maar wel vanuit zijn hart, mij kippenvel over mijn hele lichaam kan geven."

Anders dan zijn Nederlandse collega's, gaat de koning van het levenslied voor een zachte aanpak. "Voor mij klinkt een Belgische artiest lief en zacht, liefdesliedjes kunnen ongelooflijk binnenkomen. Wij in Nederland zingen eerder fel en hard. Al is de boodschap aan het eind wel hetzelfde", aldus Dré.

Naast André nemen ook Sam Gooris (de man van Kelly Pfaff), presentator Walter Grootaers en voormalig K3'tje Karen Damen plaats in de jury. Met die laatste heeft de Leef-zanger al een klik. "Ze is een vriendin van mij uit het vak, dus ik kijk er erg naar uit om dit te mogen doen met haar. Door de andere coaches laat ik mij graag verrassen."

In januari starten de opnames. De grote vraag is natuurlijk: gaat Bridget met hem mee naar België? Een kleine twee weken geleden werd namelijk bekend dat zij de gene is die het hart van de jonge zanger gestolen heeft. 

Lees meer over
André Hazes jr.André Hazes