Bizarre beelden

Radio 538 schorst roekeloze dj Daniël Lippens

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Radio 538 schorst roekeloze dj Daniël Lippens
RTL

Radio 538-dj Daniël Lippens is door zijn werkgever geschorst nadat hij tijdens het livestreamen van zijn autorit een fietser aanreed. Het onbeschofte rijgedrag van Lippens zorgde ervoor dat hij nog eens twee keer bijna letsel toebracht aan andere weggebruikers.

"Ik had gewoon een heel slechte dag"

"538 neemt dit heel serieus. Zowel de rijstijl van Daniël Lippens als het livestreamen tijdens het rijden keuren we sterk af", laat een woordvoerder van de radiozender weten aan RTL Boulevard. "We hebben Daniël gisteren direct aangesproken op zijn roekeloze rijgedrag en op het gebruik van Twitch tijdens het rijden. Hij wordt voor nader te bepalen periode geschorst van zender en gaat die tijd benutten om een podcastserie te maken waarin de verschillende kanten van de verkeersveiligheid worden belicht."
 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Enzo Knol beboet voor bellen achter het stuur
Lees ook

Enzo Knol beboet voor bellen achter het stuur

"Ik moet gewoon heel eerlijk toegeven: ik zag de video en toen pas besefte ik me dat de verkeerssituaties die ik op dat moment had ervaren, in 'person', heel anders zijn gegaan. Toen ik het terugzag wist ik dat ik hartstikke fout zat", reageert Daniël tegenover De Telegraaf. "Ik ben dus wel heel erg geschrokken van mijn eigen rijgedrag." Radio 538 laat weten dat Daniël zijn excuses heeft aangeboden aan de slachtoffers. "Hij is zich ervan bewust dat hij zijn rijgedrag moet verbeteren", zegt de zegsvrouw van het radiostation.

Daniël maakte gebruik van een dashcam tijdens het streamen maar had de situatie onderschat, zegt hij. "Ik ga dit sowieso niet meer doen. Ja, als passagier misschien, maar niet meer op deze manier. Sorry voor de mensen tegen wie ik zo heb gereageerd, ik zat gewoon fout. Ik had gewoon een heel slechte dag."

De aangereden fietser kwam er zonder kleerscheuren af maar zijn fiets raakte wel beschadigd. De 538-dj heeft de schade vergoed.