amai

Samson & Gert trappen afscheidsshow af

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSamson & Gert trappen afscheidsshow af
RTL

In het Pop-Up Theater van Studio 100 in Puurs gaat zaterdag de Samson & Gert Afscheidsshow in première. Gert Verhulst, die dertig jaar het baasje is geweest van Samson, wijst tijdens de première van de show zijn langverwachte opvolger aan.

"Het valt mee met de spanning voorlopig"

In april dit jaar kondigde Gert Verhulst aan te zullen stoppen met optredens met de hond die aan de wieg stond van zijn bedrijf Studio 100. "Ik ben nu 51 jaar en heb het nu 30 jaar gedaan. Ik zie weleens andere kinderacts te lang doorgaan, tot het punt dat het een beetje zielig wordt en de zalen half leeg worden. Dat punt wil ik voor zijn", zegt Gert Verhulst. "En ik wil de dag voor zijn dat ik de shows als werk ga beschouwen."

This is the end: Samson en Gert beginnen aan afscheidstournee
Lees ook

This is the end: Samson en Gert beginnen aan afscheidstournee

De komende vier maanden staan er 79 shows op de planning in het enorme theater, soms drie op een dag. Samson en Gert verwachten tot 18 april 120.000 bezoekers te vermaken met hun grootste Samsonhits van vroeger en nu, samen met meneer de burgemeester, Alberto en Van Leemhuyzen, mevrouw Jeannine en Octaaf.

De show is technisch ingewikkeld en vergde de afgelopen dagen serieuze repetities, vertelt Gert aan de vooravond van de première. "Er zijn acht videowalls van 4 bij 7 meter, die gps-gestuurd rondrijden. Daartussendoor zijn er ook grote rekwisieten op de podia die gps-gestuurd rondrijden in de show. Er komt nogal wat techniek bij kijken", zegt Verhulst, die niet zenuwachtig is voor de première. "Het valt mee met de spanning voorlopig. Ik heb duizend shows met Samson achter de rug, we weten dat het altijd goed komt."

De opvolger van Gert Verhulst is een goed bewaard geheim in Studio 100. Zelfs de cast schijnt niet op de hoogte te zijn van de opvolger die zaterdag bekend wordt gemaakt. Gert Verhulst: "Het belangrijkste was om iemand te vinden die het als zijn belangrijkste taak in zijn leven zal beschouwen, we zochten niet iemand die dit er even tijdelijk bij gaat doen. Nee, in eerste instantie is continuïteit van de act met Samson het belangrijkste."

De afscheidsshow blijft in Puurs en gaat niet op tournee. Verhulst:"De show is veel te groot om mee te reizen. Op sociale media krijg ik veel vragen van Nederlanders die graag willen dat we met de show naar Nederland komen. Maar zover ligt Puurs niet van Nederland, kom toch gezellig naar hier."

Lees meer over
Gert VerhulstTelevisie