moltalk

Gallyon van Vessem boos op John de Mol: 'Zoiets zeg je niet'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGallyon van Vessem boos op John de Mol: 'Zoiets zeg je niet'
RTL

Gallyon van Vessem is met haar 51 lentes over haar houdbaarheidsdatum. Althans, dat suggereerde John de Mol in De Wereld Draait Door. Het was volgens de mediaman de reden dat de presentatrice werd ontslagen bij Hart van Nederland. Gallyon pikt het niet langer.

"Welke God je ook in medialand bent, zoiets zeg je niet"

In de nieuwe Beau Monde reageert Gallyon op de uitspraken van haar oude baas. Ze is namelijk not amused. "Je mag nooit iemand ‘over de houdbaarheids- datum’ noemen; mannen niet en vrouwen ook niet. Welke God je ook in medialand bent, zoiets zeg je niet."

Gallyon van Vessem aan de slag bij 5 Uur Live
Lees ook

Gallyon van Vessem aan de slag bij 5 Uur Live

De presentatrice raast nog even door. "Ik ben er heel erg boos om. Het is schandalig, en het past ook helemaal niet in deze tijd, zeker niet nu we allemaal tot ons 67ste, 68ste door moeten werken. Wie heeft het recht om te bepalen of iemand over zijn of haar houdbaarheidsdatum heen is?"

Jongere presentatoren

Gallyon kreeg eerder dit jaar te horen dat ze moest stoppen bij Hart van Nederland; een programma dat ze maar liefst zestien jaar presenteerde. "Tegen mij persoonlijk is natuurlijk nooit gezegd: ‘Je bent te oud.’ Dat gaan ze ook niet doen, want dat mag niet." Tegen de presentatrice werd gezegd dat er andere plannen voor het programma zijn. Plannen waar zij niet in paste.

Kort na haar ontslag maakte John de Mol in De Wereld Draait Door de opmerking: "Dat iedereen zo verbaasd is over dat ontslag, dat snap ik niet, want je weet toch dat je een houdbaarheidsdatum hebt." Gallyon was woedend. "En dan kan hij zeggen dat het niet specifiek over jou gaat, maar het ging dus wél over ons", vertelt ze in de Beau Monde.

Het voormalig Hart van Nederland-gezicht denkt dan ook niet dat het met de nieuwe formule gaat werken om jongere kijkers te trekken. "Mensen van twintig of vijfentwintig kijken hoogstens met hun ouders mee naar programma’s als Hart van Nederland, die ga je echt niet aan je binden met jonge presentatoren, daar ben ik van overtuigd."

Gallyon van Vessem vertelde in RTL Boulevard dat zij aan de slag gaat bij 5 Uur Live.

Het hele interview met Gallyon lees je in de nieuwe Beau Monde.

Lees meer over
Gallyon van VessemJohn de Mol