RIP

Gordon neemt afscheid van 100-jarige: 'Rust zacht lieve Wim'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @gordonheuckerothGordon neemt afscheid van 100-jarige: 'Rust zacht lieve Wim'
RTL

In zijn nieuwe programma duikt Gordon (51) in het leven van honderdjarigen en gaat de zanger op zoek naar de geheimen van de ouderen op leeftijd, die nog altijd jong van geest zijn. Maar werken met honderdjarigen heeft ook zijn keerzijde, daar is hij vandaag helaas achter gekomen.

"Het was een eer u te hebben mogen leren kennen en rust zacht lieve Wim"

Via Instagram laat Gordon weten dat één van de kandidaten tot zijn grote verdriet is overleden, Wim Blank. "Als je een programma maakt met 100 plussers dan weet je dat de kans groot is dat er mensen tijdens de opnames en voor de uitzending kunnen overlijden. En toch valt zoiets heel zwaar als het dan toch onverwacht gebeurt", schrijft hij bij een aantal foto's van hen samen. Wim werd 101 en had volgens Gordon nog helemaal geen zin om dood te gaan "maar het einde komt voor iedereen".

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

'Gordon 2.0' hoopt in 2020 ein-de-lijk de ware te vinden
Lees ook

'Gordon 2.0' hoopt in 2020 ein-de-lijk de ware te vinden

Gordon: "Ik heb genoten van deze man en heb hem nog naar zijn geliefde Ajax kunnen sturen met zijn zoon. Nederland zal straks kennis maken en over hem praten met liefde en respect zoals ik hem vaarwel zeg vandaag. Het was een eer u te hebben mogen leren kennen en rust zacht lieve Wim."

Gordon zei eerder over het programma: “Ik heb veel programma’s mogen maken met oudere mensen, maar honderdjarigen zijn een klasse apart. Ik heb zoveel levenslessen geleerd en ademloos geluisterd naar hun verhalen. Het eerste vliegtuig, de opkomst van de radio, sommigen hebben zelfs de Hindenburgh zeppelin zien overvliegen."

"Ik heb mensen leren kennen die alleen al door hoe ze in het leven staan respect afdwingen bij iedereen. Mijn leven was al veranderd, maar nu heeft het ook een andere kleur gekregen en dat vergeet ik nooit meer.”

Lees meer over
Gordon