opgelicht

Zó gaat het met het kartonnen huis van Ik Vertrek-David en Gine

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© AVROTROSZó gaat het met het kartonnen huis van Ik Vertrek-David en Gine
RTL

De Spaanse droom van David en Gine in Ik Vertrek liep uit op een nachtmerrie. Het mooie 'houten' huis dat ze voor een leuk prijsje hadden gekocht, bleek na een flinke regenbui niet meer te zijn dan een kartonnen bouwwerk. Op de site van AVROTROS laat het stel weten hoe het er nu voor staat.

"Schouders eronder en weer doorgaan"

Na het slechte nieuws dat hun huis eigenlijk niet veel meer was dan een paar kartonnen muren met een te zwaar dak, is er nu eindelijk goed nieuws voor het stel: er komt een stenen muur rondom het huis. Afgelopen vrijdag is de bouw begonnen. De Brabanders hebben iemand gevonden die het voor een "schappelijke prijs" gaat opknappen en ze krijgen ook nog wat terug van de verzekering. Als de muur eenmaal staat, zal er ook worden gekeken naar het dak. "Het dak wordt gerenoveerd zodra het een langere periode droog is. Dat zal tegen de zomer zijn. Volgend jaar zomer is ons huis, zoals een huis hoort te zijn", vertellen ze op de site van AVROTROS.

'Ik Vertrek-scheetjes treden in voetsporen Chateau Meiland'
Lees ook

'Ik Vertrek-scheetjes treden in voetsporen Chateau Meiland'

De twee kunnen nog niet leven van hun bed & breakfast en hebben er dus allebei een baantje naast genomen. Gine werkt vijftien uur per week in de thuiszorg en David doet er alles aan om van zijn massagepraktijk een succes te maken. "Hopelijk krijgen we meer boekingen, want dat is nog steeds de reden dat we hier zijn begonnen met een Casa Rural."

Ondanks alle tegenslagen blijft het stel positief. "We hebben wel eens gedacht, en denken soms nog steeds: gaan we het allemaal wel redden? We zien het dan even niet meer zitten. Maar dan kijken we eens goed om ons heen; de bergen en het zonnetje, tja… en dan weten we dat het allemaal wel goed komt. Het is maar materieel, gezondheid is veel belangrijker. Schouders eronder en weer doorgaan." Toch laten ze wel weten dat als ze de tegenslagen van te voren hadden geweten, ze deze stap niet hadden genomen.

De positieve David en Gine doen een klein beetje denken aan de Scheetjes. Zij verhuisden een paar jaar geleden naar Bonaire voor een mini adventure golfbaan. Alles wat mis kon gaan, ging mis. En toch bleven ze altijd positief. Nu krijgen Hans en Karin een eigen realityserie. We spraken het stel.